Επιλογή Σελίδας

weather 30°C / 86°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ξεκινώντας με αυτοκίνητο από Ιεράπετρα ή Άγιο Νικόλαο ή Μύρτος ή το Καλό Χωριό, φθάνετε στο χωριό Μάλλες. Το κεφαλοχώρι αυτό είναι κτισμένο στους νότιους πρόποδες της Δίκτης (2148) στη θέση της Αρχαίας Μάλλας.

Ακολουθείτε λίγο πριν το χωριό όπως έρχεσθε από Μύθους, το χωματόδρομο, αριστερά και δυτικά για Μεθοκοτσάνα. Το τοπίο είναι στο μεγαλύτερο μέρους του πευκόφυτο, υπάρχουν, όμως, και καλλιέργειες αμπελιών και κηπευτικών.Στη διαδρομή συναντάτε επίσης λιθόκτιστες γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που σε κάποια σημεία χάνουν το αρμονικό φυσικό δέσιμο με την παρεμβολή των μοντέρνων εγκαταστάσεων από μπετόν. Αν ακολουθήσετε δεξιά πορεία στη διακλάδωση του δρόμου (που έρχεται από το χωριό Χριστός) σε μικρή απόσταση θα συναντήσετε παραδοσιακό καφενείο – ταβέρνα που θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Από εδώ και μετά ακολουθείτε το διαμορφωμένο και σημαδεμένο μονοπάτι λίγο δυτικά και νότια προς Νεραϊδόγουλα στρίβοντας προοδευτικά ανατολικά προς το Μεταξοχώρι μέσα από το καλύτερα διατηρημένο κομμάτι του Δάσους του Σελάκανου. Το μονοπάτι στην πορεία του παρουσιάζει κάποια προβλήματα στις διασταυρώσεις με δασικούς δρόμους και το ρέμα προς Μεταξοχώρι τα οποία απαιτούν απλώς περισσότερη προσοχή στην αναγνώριση της σήμανσης.

Σε μικρή απόσταση από το Μεταξοχώρι είναι ο Χριστός με παραδοσιακό καφενείο και πριν επιστρέψετε στις Μάλλες συναντάτε παραδοσιακή ταβέρνα δίπλα σε δροσιστικά τρεχούμενα νερά στην σκεπασμένη με πλατάνια Αγία Παρασκευή. Στις Μάλλες υπάρχουν αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία όπως η Παναγία η Μεσοχωρίτισα, ο Μιχαήλ Αρχάγγελος και ο Άγιος Χαράλαμπος.

!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Πολύ Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.