Επιλογή Σελίδας

weather 25°C / 77°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Από τον Άγιο Νικόλαο (νέα ή παλιά εθνική οδό) πρώτος σταθμός είναι το χωριό Λίμνες με τα παραδοσιακά επαγγέλματα, τους καφενέδες και τις κεραμοσκεπές. Από το Νικηθιανό ανηφορίζουμε στο υψίπεδο της Φουρνής αφήνοντας αριστερά μας την κορφοστηλομένη Αρχαία Δρήρο με τον Άγιο Αντώνιο, βιγλάτορα στην κορφή του λόφου.

Μετά τη Φουρνή ακολουθούμε αριστερά τη διακλάδωση του δρόμου. Προσπερνώντας τα χωριά Σύρμεσο, Δωριές, Καρύδι και τη Μονή Αρετίου αγναντεύουμε το κρητικό πέλαγος. Μετά το κατηφόρισμα η άσφαλτος απλώνεται παράλληλα με τη θάλασσα και ανατολικά.. Αγαλιανό, Βάλτος, Σκινιάς, Λούμα, Σέλλες, Βρουχάς, χαρακωμένος από φαράγγια τόπος.

Το ξεροψημένο στον πετρόφουρνο ψωμί κάνει αναγκαστική τη στάση μας αν πέσουμε στο ξεφούρνισμα. Με το Βρουχά στην πλάτη μας προβάλλει βουτηγμένη στο Μεραμπελιώτικο κόλπο η Σπιναλόγκα – «το μεγάλο Αγκάθι» – η αιχμή του δόρατος μπροστά από τη μακρόσυρτη Κολοκύθα.

Ακολουθεί η Πλάκα, το χωριό «σκαλοπάτι» για το πέρασμα του επισκέπτη στην ηρωική και μαρτυρική άλλοτε, μα τουριστικά και πολιτιστικά αξιοποιημένη σήμερα βραχονησίδα. Η παραδεισένιας ομορφιάς Ελούντα προφυλαγμένη από τη μακρόσυρτη Κολοκύθα βρίσκεται πάντα σε τουριστική ακμή. Ανηφορίζοντας στα Λενικά (Ελληνικά) απολαμβάνουμε το πανόραμα της πόλης από όπου ξεκίνησε το τουριστικό ρεύμα της Μεγαλονήσου, «τη Βενετία της Κρήτης», τον Άγιο Νικόλαο.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.