Επιλογή Σελίδας

weather 27°C / 80°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Εδώ η κόψη του βουνού υψώνεται απότομα, ενώ η διάβρωσή του από την άγρια χειμερινή θάλασσα είναι εμφανέστατη από το πλήθος βράχων που είναι σπαρμένοι στην ακτογραμμή, σχηματίζοντας ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Ακολουθώντας σχεδόν την ακτογραμμή σε αυτό το σημείο, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια από τις πιο παρθένες περιοχές του νομού Ηρακλείου. Γυμνό, ανέγγιχτο τοπίο από κοκκινόχρωμα βράχια που άλλοτε βυθίζεται, μέσα στο βαθύ μπλε της θάλασσας, άλλοτε ενώνεται με το απέραντο γαλάζιο του ουρανού.

Άλλοτε πάλι διακόπτεται απότομα από πράσινες γραμμές άγριας βλάστησης κατά μήκος των ρεμάτων που χαράζουν το άγονο βουνό, που σε κάποιες περιπτώσεις εκπλήσσουν αποκαλύπτοντας οάσεις από…φοίνικες!

Η μοναδική αυτή πορεία καταλήγει στον όρμο του Ακρωτηρίου Μάρτελος, η ομορφιά του οποίου σίγουρα έπαιξε ρόλο στην επιλογή του από τους μοναχούς που εγκαταστάθηκαν εδώ για να κτίσουν το όμορο μοναστήρι του Κουδουμά. Η παραλία έχει πεντακάθαρα νερά που πρασινίζουν καθώς χάνονται κάτω από το πλήθος ενάλιων σπηλαίων που κατακλύζουν την ακτή.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.