Επιλογή Σελίδας

weather 21°C / 69°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ανήκει στο δημοτικό διαμέρισμα Φανερωμένης και απέχει 60 χλμ. από το Ηράκλειο. Αναφέρεται για πρώτη φορά στην απογραφή του 1900 με κατοίκους 11 άνδρες και 7 γυναίκες.

Κατά μια υπόθεση, κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας κάποιος φεουδάρχης της περιοχής έχτισε την εκκλησία Παναγία η Καλυβιανή, καθώς συνήθιζαν τότε να χτίσουν μικρές ιδιωτικές εκκλησίες στα φέουδά τους. Την περίοδο της Τουρκοκρατίας, η εκκλησία καταλήφθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως στάβλος και αποθήκη. Αργότερα, το 1873, βρέθηκε στην περιοχή μια εικόνα του Ευαγγελισμού της Παναγίας.

Οι χωρικοί ζήτησαν από τον Τούρκο κατακτητή της περιοχής να τους παραχωρήσει μικρή έκταση γύρω από την ερειπωμένη εκκλησία για να την ανοικοδομήσουν. Η άρνηση του Τούρκου δεν πτόησε τους χριστιανούς, οι οποίοι προώθησαν το θέμα σε ανώτερες διοικητικές αρχές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο που κατέληξε στην πώληση στους Χριστιανούς της εκκλησίας, η οποία ανακαινίστηκε και έγινε παγκρήτιο προσκύνημα Χριστιανών.

Το 1956-57 ο δραστήριος μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Τιμόθεος Παπουτσάκης δημιούργησε μια Χριστιανική Πολιτεία με κέντρο το Μοναστήρι, κτίζοντας Ορφανοτροφείο Θηλεών, Γηροκομείο, Οικοκυρική Σχολή, Ίδρυμα Νεανίδων, Σχολή Κοπτικής-Ραπτικής, δημοτικό σχολείο, τυπογραφείο, Εργαστήριο Υφαντικής, Πλεκτικής και Ιεροραπτικής, Μουσείο κ.α.

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Περιοχή: Τυμπάκι

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.