Επιλογή Σελίδας

weather 24°C / 76°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Από τη νύφη του Λιβυκού, το μοναδικό αστικό κέντρο της νότιας Κρήτης, την Ιεράπετρα, ξεκινά η διαδρομή αυτή. Αφήνετε την Ιεράπετρα και παίρνετε το δρόμο δυτικά.

Ακολουθείτε δεξιά το δρόμο που οδηγεί στο Φράγμα Μπραμιανών που τροφοδοτείται από τη Σαρακίνα, την Καλαμαύκα και τη Μαλαύρα. Στη συνέχεια η Καλαμαύκα κτισμένη ανάμεσα σε απομονωμένους βράχους που στην κορφή τους δεσπόζουν κάτασπρα ξωκλήσια. Μέσα στο πράσινο και στα τρεχούμενα νερά, δεσπόζει αυτό το κεφαλοχώρι της περιοχής. Από την Καλαμαύκα περνούσε παλαιότερα ο δρόμος μέσω του οποίου επικοινωνούσαν τα οροπέδια Λασιθίου και Καθαρού με την Ιεράπετρα. Υποστηρίζεται ότι η Καλαμαύκα είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλεως Λάρισας.

Λόγω των μεγάλων πηγών του χωριού για πολλούς αιώνες λειτουργούσαν αρκετοί νερόμυλοι οι οποίοι σώζονται και σήμερα και ιστορούνται σε ενετικά συμβολαιογραφικά έγγραφα. Συνεχίζοντας την άσφαλτο ανατολικά συναντάτε την Πρίνα, τους Μεσελέρους και κατευθυνόμενοι τώρα πια νότια τη Μακρυλιά και το Κεντρί. Κατά μήκος της διαδρομής αυτής μπορούν να λειτουργήσουν αναρριχητικές πίστες λόγω των βραχωδών εξάρσεων. Στην Καλαμαύκα, στην Πρίνα, στους Μεσελέρους υπάρχουν αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεωλογικό ενδιαφέρον και οι απολιθωματοφόρες περιοχές που υπάρχουν.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.