Επιλογή Σελίδας

weather 20°C / 69°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ)

Ιδρύματα και Οργανισμοί

Χανιά

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο:
Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ) αποτελεί μία καινοτόμα πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών συμπληρωματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των δημοσιογράφων και των υπόλοιπων επαγγελματιών στον χώρο των ΜΜΕ, με έμφαση στον Τύπο της περιφέρειας.
Πρόκειται για το μοναδικό ινστιτούτο συνεχιζόμενης κατάρτισης στην Ελλάδα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο έχει δημιουργηθεί από μια επαγγελματική δημοσιογραφική ένωση, τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων.
Ταυτοχρόνως το ΙΕΤ μεσοπρόθεσμα θα αναπτύξει δράσεις στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας και ιδιαιτέρως στις μελέτες που αφορούν την ιστορία, και τις προοπτικές ανάπτυξης του επαρχιακού τύπου στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου έχει ήδη συνεργαστεί με ομοειδή ινστιτούτα του εξωτερικού και πανεπιστημιακά τμήματα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης ώστε να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη κατάρτιση και έρευνα.

Το Ινστιτούτο στοχεύει:
-Στην επιμόρφωση στελεχών – δημοσιογράφων των Μέσων Ενημέρωσης της ελληνικής περιφέρειας.
-Στη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, σε συνεργασία με τα ανά την Ευρώπη – και όχι μόνον- λειτουργούντα παρόμοια ινστιτούτα.
-Στην έγκαιρη ενημέρωση των εκδοτών σε θέματα εκσυγχρονισμού των μικρών επιχειρήσεών τους.

Σύντομη παρουσίαση του ΙΕΤ:
Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επανακατατάρτισης των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ με ιδιαίτερη έμφαση στον περιφερειακό τύπο. Το Ινστιτούτο έχει ως μέλη του εκπροσώπους ανά περιφέρεια των ημερήσιων επαρχιακών εφημερίδων που ανήκουν στον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων και διοικείται με βάση το καταταστατικό του από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο εκλέγεται ανά τριετία.

Εκπαίδευση και κατάρτιση:
Το ΙΕΤ δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση διοργάνωσης ειδικών σεμιναρίων, καλοκαιρινών σχολείων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, ημερίδων και συνεδρίων τα οποία απευθύνονται σε εκδότες, δημοσιογράφους και εργαζομένους στο χώρο των ΜΜΕ.
Συνεργάζεται επίσης με πανεπιστημιακά τμήματα για αντίστοιχες δράσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην περαιτέρω εξειδίκευση φοιτητών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Η συμμετοχή στις παραπάνω δραστηριότητες συνοδεύεται από την χορήγηση άτυπης βεβαίωσης παρακολούθησης των διαφόρων επιμορφωτικών προγραμμάτων.
Οι διδάσκοντες και οι εισηγητές είναι αναγνωρισμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι έχουν διακριθεί για το υψηλό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους έργο.

Εφαρμοσμένη Έρευνα και Μελέτες:
Ο στόχος αυτός αποτελεί μία μεσοπρόθεσμη στρατηγική με σκοπό την συμβολή του ΙΕΤ στην συνολικότερη έρευνα και μελέτη του ημερήσιου επαρχιακού τύπου, της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών, της μελέτης των αλλαγών στο δημοσιογραφικό επάγγελμα κλπ.
Οι συγκριτικές έρευνες μεταξύ διαφορετικών χωρών και τα διακρατικά κοινά σχέδια έρευνας είναι ένας ακόμη στόχος του Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου.
Για το λόγο αυτό στις άμεσες προτεραιότητες του ΙΕΤ είναι και η ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού δικτύου συνεργαζόμενων φορέων οι οποίοι θα είναι σε θέση να συμβάλλουν στο τομέα της έρευνας και της μελέτης.

Διοργάνωση Εκδηλώσεων:
Ένας ακόμη στόχος του ΙΕΤ είναι να συμβάλλει και στην πραγματοποίηση άλλων εκδηλώσεων, οι οποίες οργανώνονται είτε από φορείς της τοπικής κοινωνίας είτε από πανεπιστημιακά ιδρύματα της ημεδαπής και αλλοδαπής, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των αναγκών για επιμόρφωση και ανταλλαγή απόψεων. Ως εκ τούτου το ΙΕΤ μπορεί, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του, εφόσον οι εκδηλώσεις αυτές δεν είναι κερδοσκοπικές και έχουν σκοπό την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, την επιμόρφωση και την έρευνα.

Εγκαταστάσεις:
Το ΙΕΤ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1.500 τ.μ., οι οποίες αποτελούνται από χώρους φιλοξενίας 18 δίκλινων δωματίων, αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 180 ατόμων, αίθουσα συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, αίθουσα υπολογιστών, χώρο βιβλιοθήκης και εκθέσεων και εστιατόριο. Οι εγκαταστάσεις αυτές ανακαινίστηκαν το 2009 και είναι ιδιαιτέρως υψηλών προδιαγραφών.
Στο εστιατόριο/καφέ του ινστιτούτου εκτίθενται φωτογραφίες με δείγματα κρητικής χλωρίδας, δωρεά από Το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας, του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Περιοχή: Άγιοι Πάντες Αποκορώνου Ν. Χανίων, Τ.Κ. 730 08
  • Email: contact@rpi.gr
  • Website: www.rpi.gr
  • Τηλέφωνο: 28250 71313

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.