Επιλογή Σελίδας

weather 27°C / 81°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Αφού πάρετε ένα καλό πρωινό κατευθυνθείτε δυτικά από την Ιεράπετρα προς τη Γρα Λυγιά. Έως ότου αφήσετε τον κεντρικό δρόμο στρίβοντας δεξιά για Καλογέρους δεν χρειάζεται να αλλάξετε ταχύτητα στο ποδήλατο σας.

Ανηφορίστε προς το χωριό Ανατολή, ιδανική θέση για πανοραμική θέα στο Γεραπετρίτικο πλάτωμα, αλλά και στη Χρυσή που μοιάζει να κολυμπά στο Λιβυκό πέλαγος. Δυτικότερα απλώνεται σιγά – σιγά μπροστά μας το δάσος του Σελάκανου. Πριν φθάσετε στις Μάλλες η μικρή παράκαμψη αριστερά οδηγεί στη Μονή Εξακουστής. Από το σημείο αυτό κατηφορίζετε και διανύοντας μια αριστερόστροφη διαδρομή μετά τις Μάλλες, αφήνετε δεξιά σας τον παλιό ερημωμένο οικισμό του Αγίου Γεωργίου. Πριν το χωριό Μύθοι δεξιά στην κοίτη του ποταμού ξεκινά το φαράγγι της Σαρακίνας. Μετά από μικρό ανέβασμα κατηφορίζετε για το χωριό Μύρτος όπου μπορείτε να απολαύσετε το θαλασσινό σας μπάνιο.

Η άσφαλτος προς τα ανατολικά, πάντα παράλληλα με την παραλία, σας φέρνει στην πρωινή αφετηρία, την Ιεράπετρα. Στο διάβα της γεμάτης φυσικές παραστάσεις διαδρομής ορισμένοι σταθμοί στα καφενεία, στα δρομάκια και στις εκκλησίες των χωριών, στο φαράγγι της Σαρακίνας, στον αρχαιολογικό χώρο «φούρνου κορφή» είναι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση της απόλαυσης.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.