Επιλογή Σελίδας

weather 23°C / 74°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Η βενετσιάνικη οχύρωση της πόλης είχε τέσσερις κύριες πύλες οι οποίες βρίσκονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στα βόρεια, τέρμα της σημερινής οδού 25ης Αυγούστου, υπήρχε η “Πύλη του Μώλου” που επικοινωνούσε με το λιμάνι. Στα δυτικά υπήρχε η “Πύλη του Παντοκράτορα”, δίπλα στην οποία υπάρχει σήμερα η νέα επιβλητική “Χανιώπορτα”.

Ανατολικά στη θέση που σήμερα βρίσκεται η κεντρική πλατεία της πόλης, η Πλατεία Ελευθερίας, βρίσκονταν η “Πύλη του Αγίου Γεωργίου”. Στα νότια βρίσκονταν η “Πύλη του Ιησού”. Εκτός από αυτές τις κεντρικές πύλες υπήρχαν ακόμα τρεις πύλες που διευκόλυναν την επικοινωνία της πόλης με την θάλασσα. Η μια δυτικά ήταν η “Πύλη του Άγιου Ανδρέα” που πήρε το όνομα της από τον ομώνυμο προμαχώνα που ήταν και το ασθενέστερο σημείο της άμυνας των τειχών και από όπου έγινε η είσοδος των Τούρκων στην πόλη το 1669. Η δεύτερη στα ανατολικά ονομαζόταν “Πύλη της Αμμουδιάς” γιατί οδηγούσε στην παραλία που βρίσκονταν ανατολικά της πόλης. Η τρίτη στα βόρεια είναι η “πύλη του Δερματά”, δυτικότερα από το Ιστορικό Μουσείο.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.