Επιλογή Σελίδας

weather 32°C / 90°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Φαράγγι Πολυρρηνίας

Διαδρομές Ε4

Χανιά

Η διαδρομή που περιγράφουμε έχει ως αφετηρία το χωριό Σηρικάρι, όπου έχουμε φτάσει από τις Καλάθενες. Δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Δύο χιλιόμετρα πριν από το Σηρικάρι, στο δεξιό μέρος του δρόμου, υπάρχει μια πολύ μεγάλη εκκλησία. Από εκεί αρχίζει το κατηφορικό μονοπάτι, στην αρχή με μεγάλη κλίση. Σε 30 λεπτά φθάνουμε στην κοίτη του ποταμού. Το περπάτημα παράλληλα στην κοίτη είναι εύκολο και σε πολλά σημεία κάτω από πλατάνια.

Περίπου στη μέση της διαδρομής ακολουθούμε για 200 μ. την παράκαμψη που ανηφορίζει από την κοίτη του ποταμού κι αυτό γιατί από εκεί είναι πιο βατή η πορεία μας. Στη συνέχεια «ξαναπέφτουμε» στην κοίτη, περνάμε το διαμορφωμένο χώρο ξεκούρασης με ξύλινα παγκάκια και συνεχίζουμε για τη μικρή πέτρινη γέφυρα, στην οποία φθάνουμε έχοντας περπατήσει ήδη 2,5 ώρες από την αφετηρία.

Μετά τη γέφυρα βγαίνουμε στο δρόμο και έπειτα από 1200 μέτρα έντονης ανηφόρας καταλήγουμε στην πλατεία της Πολυρρήνιας (ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος).
(Κείμενο: Σταύρος Μπαδογιάννης)

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη
  • Διάρκεια Διαδρομής: 3 Ώρες
  • Περίοδος επισκεψιμότητας: Όλο τον χρόνο

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.