Επιλογή Σελίδας

weather 22°C / 71°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Φαράγγι του Μέσονα

Φαράγγια

Λασίθι

Το Φαράγγι του Μέσονα έχει μήκος 4 χιλιόμετρα και καταλήγει στο χωριό Κερατόκαμπος του Δήμου Βιάννου. Απαιτεί καλή φυσική κατάσταση αλλά η διαδρομή είναι φανταστική αφού θα διασχίσετε το πιο εντυπωσιακό σημείο των Σητειακών βουνών.

Στην ανατολική άκρη του Καβουσίου παίρνουμε το δρόμο που οδηγεί προς τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Και πιο συγκεκριμένα ξεκινάει λίγο πιο κάτω από το ξωκλήσι της Αγ. Κυριακής και στην τοποθεσία αυτή βρίσκεται και μια αρκετά μεγάλη πεδιάδα που συλλέγει νερό από τους πρόποδες του όρους Δίκτη. Περνάμε μία μικρή εκκλησία και σε μερικά λεπτά φτάνουμε σε ένα μικρό διάσελο και εκεί ακριβώς που ο δρόμος αρχίζει να κατηφορίζει, στα δεξιά σας θα δείτε ένα μικρό τσιμεντένιο δρόμο να ανηφορίζει προς τη βουνοπλαγιά.

Παίρνουμε το δρόμο αυτό και συνεχίζουμε για περίπου 200 μέτρα . Αμέσως θα δούμε στα αριστερά μας ένα ανοιχτό τσιμεντένιο αγωγό νερού. Αφήνουμε τον δρόμο και πλησιάζουμε προς τον αγωγό και αρχίζουμε να περπατάμε προς τα ανατολικά, δίπλα στον αγωγό. Στην αρχή το μονοπάτι δεν είναι ευδιάκριτο, απλά προσπαθούμε να περπατάμε δίπλα στον αγωγό. 100 μέτρα παρακάτω το μονοπάτι αρχίζει πλέον να φαίνεται καθαρά, πάντα δίπλα στον αγωγό. Αμέσως μετά αρχίζουμε να μπαίνουμε στο καταπληκτικό φαράγγι του Καβουσίου, όπου το μονοπάτι θα ανηφορίσει μέχρι την κορυφή του.

Το φαράγγι ξεκινάει πολύ ομαλά με σχοινιά και περισσότερο περπάτημα. Όλο το φαράγγι διασχίζεται ομαλά εκτός από το τελευταίο κομμάτι του όπου αλλάζει η μορφή του και μπαίνουμε σε ένα πολύ στενό πέρασμα με ψηλά τοιχώματα. Πρόκειται για ένα φαράγγι το οποίο δεν κατεβάζει πολύ νερό και μάλιστα η ροή του σταματάει στα μέσα ή τέλη της άνοιξης. Το φαράγγι αυτό είναι ιδανικό αν θέλετε να κάνετε canyoning, που σημαίνει διέλευση πολύ στενού φαραγγιού, ακολουθώντας την κοίτη του, καταρρίχηση με σχοινιά αλλά και κολύμπι στα νερά του φαραγγιού.

Αν το περάσετε την άνοιξη, τρεχούμενο νερό υπάρχει μέσα στον αγωγό και μπορείτε να δροσιστείτε με το κρύο νερό του. Το μονοπάτι σκαρφαλώνει στις απότομες πλαγιές των ψηλών βράχων και σας δίνει υπέροχη θέα προς το φαράγγι, προς τα γύρω βουνά, αλλά και επίσης προς τον κόλπο του Αγίου Νικολάου. Η διάβαση μέσα από το φαράγγι θα πάρει περίπου μία ώρα.

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.