Επιλογή Σελίδας

weather 27°C / 80°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ακολουθούμε τον δρόμο για Καστέλι και συνεχίζουμε για Πλάτανο μπροστά από το λιμάνι του Καστελίου. Αν έχετε αρκετό χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε ή να θαυμάσετε από ψηλά την υπεροχή παραλία. Συνεχίζοντας τον κεντρικό δρόμο και περνώντας τον Πλάτανο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από ψηλά τις δυτικές ακτές της Κρήτης.

Φθάνοντας στο Σφηνάρι μπορούμε να κολυμπήσουμε στον όμορφο κόλπο αλλά και να απολαύσουμε καταπληκτικό ψάρι στις ταβέρνες της περιοχής. Συνεχίζουμε την διαδρομή για Αμυγδαλοκεφάλι. Αν διαθέτετε κατάλληλο όχημα για χωματόδρομο αποτολμήστε να κατεβείτε παραλιακά από το χωριό και να φθάσετε μέχρι τον κόλπο του Στομίου, ειδάλλως συνεχίστε στον κεντρικό δρόμο για Κεφάλι και από εδώ δεξιά για Στόμιο και Χρυσοσκαλίτισσα, ένα μοναδικό μοναστήρι σε έναν βράχο πάνω από την θάλασσα συνδεδεμένο με θρύλους αλλά και ιστορικά γεγονότα της Κρήτης.

Η διάσημη παραλία Ελαφονήσι απέχει λιγότερο από 5 χιλιόμετρα. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει και η δυνατότητα διαμονής, καθώς οι αποστάσεις είναι σχετικά μεγάλες. Για την επιστροφή ο δρόμος περνά από το πανέμορφο Έλος, την σήραγγα των Τοπολίων και το Βουλγάρω για να καταλήξει στον Κουρφαλώνα, στην νέα εθνική οδό.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.