Επιλογή Σελίδας

weather 18°C / 64°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ακολουθούμε την εθνική οδό για Ρέθυμνο και στρίβουμε για Καλάμι αριστερά, κάτω από το φρούριο Ιτζεδίν και την σκιά της αρχαίας Απτέρας. Θαυμάζουμε τον κόλπο της Σούδας και το εκπληκτικό ενετικό φρούριο στην ομώνυμη νησίδα και κατευθυνόμαστε για Καλύβες.

Πριν από το χωριό δεξιά μας ακολουθούμε τον δρόμο για Στύλο με τις δροσερές πηγές και τα τεράστια πλατάνια, καθώς και τον εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ναό της Παναγίας. Από τον Στύλο ανηφορίζουμε για Πρόβαρμα.

Η διαδρομή αυτή περνάει από τα χωριά της ρίζας της Μαδάρας, χωριά τα οποία αποπνέουν άρωμα Κρήτης και μια άγρια ομορφιά. Από το Πρόβαρμα, στο οποίο υπάρχουν αρκετά ενετικά κτίσματα, ο δρόμος ανηφορίζει προς τον Σαμωνά με εξαιρετική θέα πάνω από τα χωριά του Αποκόρωνα και το Κρητικό Πέλαγος.

Πανέμορφα σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές κοσμούν το χωριό. Από εδώ συνεχίζουμε για Χιλιομοδού, όπου η απεραντοσύνη της Κρήτης γίνεται αντιληπτή στη θέα των βουνών της από τα Λευκά Όρη μέχρι τον Ψηλορείτη και του γαλάζιου του πελάγους. Κατηφορίζοντας για Κυριακοσέλια θα συναντήσουμε την, μοναδικής αρχιτεκτονικής, εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η διαδρομή μας συνεχίζεται διασχίζοντας την Ραμνή, χωριό με μεγάλη κτηνοτροφική δραστηριότητα, τα Πεμόνια, όπου κατασκευάζονται πανέμορφα παραδοσιακά έπιπλα, και φθάνει στο Φρε. Μην παραλείψετε να περπατήσετε τα δρομάκια του χωριού και να κρυφοκοιτάξετε τις αυλές.

Η αρχιτεκτονική του χωριού θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Η επιστροφή γίνεται από τον Φρε στους Άγιους Πάντες και από την παλιά εθνική, με πανέμορφη θέα τον ορεινό Όγκο και τους Μαχαιρούς, πριν φθάσει στο Νιο Χωριό και τους Αρμένους. Από εκεί στις Καλύβες και τέλος στα Χανιά.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.