Επιλογή Σελίδας

weather 20°C / 68°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Η περιήγηση αυτή με το αυτοκίνητο έχει την ιδιαιτερότητα ότι εξελίσσεται σε όλο το μήκος της παραλίας με θέα στο Λιβυκό Πέλαγος. Η αφετηρία είναι στην Ιεράπετρα και συνεχίζει ανατολικά προς τον Περιστερά και το Κουτσουνάρι.

Εδώ αφήνετε την παραλία και στρίβετε αριστερά προς τον Άγιο Ιωάννη. Το χωριό είναι αμφιθεατρικά κτισμένο με απεριόριστη θέα στο πέλαγος. Το ρέμα που διαρρέει τη λιόφυτη κοιλάδα σχηματίζει μικρούς αλλά εντυπωσιακούς καταρράκτες σε κάποια σημεία έως τη θάλασσα. Η περιοχή διαθέτει πολλά πηγαία νερά. Επόμενο σημείο αναφοράς τα Σχινοκάψαλα αυτό το κομμάτι της διαδρομής περνά μέσα από πευκόφυτο όμορφο τοπίο με γραφικές εκκλησούλες και ελκυστικά σημεία αναψυχής.

Το Ορεινό στη συνέχεια μας περιμένει μέσα στη ρεματιά πίσω από την ψηλότερη κορυφή της Θρυπτής τον Αφέντη Εσταυρωμένο. Το Σταυροχώρι, ο Άγιος Στέφανος και οι Πεύκοι παρουσιάζουν παρόμοιο σκηνικό, εναλλαγές λιόφυτων εκτάσεων με κομμάτια πευκοδάσος που έχουν διασωθεί. Σε πολλά σημεία των ρεμάτων της διαδρομής σας θα παρατηρήσετε παλιούς νερόμυλους που θυμίζουν τις εναλλαγές των καιρών και προβάλλουν ταυτόχρονα αρχιτεκτονικά και άλλα στοιχεία. Η πορεία σας στη συνέχεια αλλάζει κατεύθυνση και σας φέρνει να κινήστε παράλληλα με το φαράγγι των Πεύκων που καταλήγει στην εντυπωσιακή παραλία της Ανάληψης και του Μακρύ Γυαλού.

Η τουριστική ανάκαμψη της περιοχής είναι εμφανής από τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.. Από το γραφικό λιμανάκι εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια για το ξεχωριστής ομορφιάς Κουφονήσι. Συνεχίζοντας προς τα δυτικά το δρόμο της επιστροφής συναντάτε ξεχωριστές, ήσυχες, ζεστές παραλίες με χαρακτηριστική βοτσαλωτή άμμο. Περνάτε τονΚουτσουρά, το Μάυρο Κόλυμπο, τα Αχλιά, την Αγία Φωτιά και μετά τα Φέρμα βρίσκεσθε στα ίχνη της πρωϊνής πορείας. Η περιήγηση τελειώνει με φόντο τη γεμάτη ζωή Ιεράπετρα και με ξεχωριστό φόντο τους νοτιοανατολικούς πρόποδες των Λασιθιώτικων βουνών.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.