Επιλογή Σελίδας

weather 29°C / 84°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ήδη από τη βενετσιάνικη περίοδο η οδός που ένωνε το λιμάνι με την πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου υπήρχε και το Δουκικό μέγαρο, ήταν ο σημαντικότερος δρόμος της πόλης. Την 25η Αυγούστου του 1897 ο δρόμος καταστρέφεται ολοσχερώς από τους Τούρκους και η καταστροφή αυτή συνοδεύεται από την σφαγή 500 περίπου Χριστιανών και 17 Άγγλων στρατιωτών. Από τη θλιβερή αυτή επέτειο έχει πάρει το όνομα του ο σημερινός δρόμος.

Στις αρχές του 20ου αιώνα μετά την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους, η Οδός 25ης Αυγούστου, γίνεται ο εμπορικότερος και λαμπρότερος δρόμος του Ηρακλείου. Κατασκευάζονται νέα κτήρια, που φιλοξενούν υπηρεσίες και άλλες σημαντικές λειτουργίες της πόλης, τα οποία προσδίδουν μια μεγαλοπρεπή και εντυπωσιακή εικόνα για τον επισκέπτη που έρχεται από το λιμάνι. Η εικόνα όμως αυτή δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα που κρυβόταν πίσω από αυτά τα κτίρια και για αυτό ονομάστηκε από τους κατοίκους του Ηρακλείου “Οδός Πλάνης”.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.