Επιλογή Σελίδας

weather 21°C / 69°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Φαράγγι των Χοχλακιών

Φαράγγια

Λασίθι

Το φαράγγι των Χοχλακιών βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό των Χοχλακιών. Για την είσοδο σε αυτό μεσολαβεί η διαδρομή μέσα από το χωριό Χοχλακιές και ύστερα ακολουθεί ένα στενό δρομάκι που οδηγεί στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, ιδανικό σημείο πάρκινγκ και αφετηρία της πεζοπορίας.

Η διαδρομή είναι σχετικά βατή, συστήνεται όμως να γίνεται μετά τον Απρίλιο που σταματά η μεγάλη ροή των νερών στην κοίτη του χειμάρρου. Η διάσχιση του είναι ιδιαίτερα γοητευτική λόγω της πλούσιας χλωρίδας και των εντυπωσιακών γεωλογικών σχηματισμών.

Η γεωδιαδρομή που είναι χαρτογραφημένη από την UNESCO έχει διάρκεια 1 ώρα και 10′. Ξεκινάει λίγο έξω από τον οικισμό Χοχλακιές με σημάνσεις μπλε χρώματος, και καταλήγει στην πανέμορφη παραλία Καρούμες περνώντας μέσα από το πανέμορφο φαράγγι. Στις Καρούμες υπάρχουν εξίσου σημαντικοί γεώτοποι, όπως ο κοραλλιογενής ασβεστόλιθος και οι μικρές σπηλαιώσεις. Η επιστροφή γίνεται συνήθως κυκλική μέσα από το φαράγγι με κατεύθυνση το σημείο εκκίνησης. Για τους πιο τολμηρούς υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της διαδρομής, συνεχίζοντας προς Κάτω Ζάκρο μέσω της γεωδιαδρομής 12 της UNESCO.

Η αφετηρία της διαδρομής περικλείεται από ελιές, ενώ ακολουθούν βράχοι δίπλα στην όχθη του ποταμού, και ο εξοπλισμός πεζοπορίας (πόσιμο νερό, καπέλο, ορειβατικά/αθλητικά παπούτσια) συνιστάται. Η ανταμοιβή στο τέλος είναι ανεκτίμητη με τη καταγάλανη και παρθένα παραλία Καρούμες που προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση πριν την επιστροφή!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.