Επιλογή Σελίδας

weather 17°C / 62°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Φαράγγι των Πευκών

Φαράγγια

Το φαράγγι των Πεύκων (λιγότερο γνωστό ώς Φαράγγι Ανεγυρούς) είναι ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ανατολικής Κρήτης. Ξεκινάει από το χωριό Πεύκοι στη Σητεία. Αν και μικρό, είναι πολύ όμορφο με υπέροχους γεωλογικούς σχηματισμούς και πυκνή βλάστηση, κυρίως από πεύκα.

Η γεωδιαδρομή που είναι χαρτογραφημένη από την UNESCO έχει διάρκεια 1 ώρα και 30′. Επιπλέον υπάρχουν κι άλλες διαδρομές πεζοπορίας με ίδια αφετηρία που οδηγούν στον οικισμό Άσπρο Ποταμό και παρέχουν καλά διαμορφωμένα μονοπάτια τα οποία ανήκουν στο Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4. Αυτή η πεζοπορική διαδρομή ακολουθεί την κοίτη του ποταμού σχεδόν σε όλο της το μήκος και η διάρκειά της μπορεί να φτάσει και τις 2 ώρες.

Σε κάποια σημεία έχουν τοποθετηθεί πάγκοι για ξεκούραση και σκάλες που κάνουν την κατάβαση πιο ομαλή. Αξίζει να διανύσει κανείς την κυκλική διαδρομή μέσα και πάνω από το φαράγγι. Ο εξοπλισμός πεζοπορίας (πόσιμο νερό, καπέλο, ορειβατικά/αθλητικά παπούτσια) είναι απαραίτητος και η πλήρης διαδρομή αποζημιώνει.

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.