Επιλογή Σελίδας

weather 21°C / 70°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Φαράγγι των Αγίων Πάντων

Φαράγγια

Λασίθι

Το φαράγγι των Αγίων Πάντων βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Σκοπής, δυτικά της Σητείας και καταλήγει στην παραλία των Αγίων Πάντων, δίπλα στο μοναστήρι της Φανερωμένης. Αποτελεί μια διαδρομή πλούσια σε βλάστηση με πλατάνια που χαρίζουν σκιά τους θερινούς μήνες και άφθονα νερά, από το μικρό ποτάμι του Σκαφιδαρά, τον χειμώνα. Στην έξοδο του φαραγγιού σχηματίζεται υγρότοπος από τα νερά του ποταμού. Οι εντυπωσιακές βραχομορφές που συναντά κανείς στη διαδρομή είναι το αποτέλεσμα διάβρωσης των Μειοκαινικών ασβεστόλιθων από τις κλιματολογικές συνθήκες. Την εντυπωσιακή εικόνα συμπληρώνουν τα απολιθωμένα θαλάσσια είδη διθύρων και αχινών.

Η γεωδιαδρομή που είναι χαρτογραφημένη από την UNESCO έχει διάρκεια 2 ώρες και 20′. Η διαδρομή ξεκινά ανατολικά από την περιοχή Σφακίδια, περιοχή Σκοπής και καταλήγει στον όρμο της Φανερωμένης.

Εντός του φαραγγιού υπάρχουν δύο αξιόλογες μικρές πηγές που σε μια από αυτές ο μεγάλος ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος έγραψε μέρος από τον Ερωτόκριτο. Το φαράγγι εντυπωσιάζει τόσο για την χλωρίδα του όσο και τους όμορφους γεωλογικούς σχηματισμού του και τις μορφές που παίρνουν τα νεογενή πετρώματα του.

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.