Επιλογή Σελίδας

weather 22°C / 71°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Φαράγγι του Ρίχτη

Φαράγγια

Λασίθι

Το φαράγγι του Ρίχτη είναι μια απαραίτητη επίσκεψη για όσους αναζητούν έναν ψηλό καταρράκτη που τρέχει από έναν βρύαλο που περιβάλλεται από καταπράσινα δέντρα , τοποθετημένο κοντά στο χωριό Έξω Μουλιανά. Ξεκινώντας από το χώρο στάθμευσης περίπου 100 μέτρα πριν από το χωριό, υπάρχει ένας μικρός δρόμος που οδηγεί στην είσοδο του φαραγγιού σε απόσταση περίπου 20 λεπτών με τα πόδια. Εκεί, βρίσκεται μια μικρή καλύβα που παρέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες. Για να είναι βιώσιμη η εμπειρία του φαραγγιού, υπάρχει εισιτήριο εισόδου 3 € για τους επισκέπτες άνω των 16 ετών.

Η γεωδιαδρομή που έχει χαρτογραφηθεί από την UNESCO διαρκεί περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά μέχρι τον καταρράκτη. Ακολουθώντας τα κόκκινα-λευκά-κίτρινα σημάδια, η διαδρομή περνά κάτω από μια παλιά βενετσιάνικη γέφυρα που χτίστηκε τον 19ο αιώνα, και τελικά κατεβαίνει τα τελευταία ξύλινα σκαλοπάτια, αποκαλύπτοντας τον καταρράκτη! Παρέχονται τραπέζια πικ νικ και για την επιστροφή, απλώς ακολουθεί την ίδια διαδρομή προς τα πίσω. Συνιστάται η αποφυγή μετά τις 5 μ.μ. το καλοκαίρι, και τις 3 μ.μ. την άνοιξη/φθινόπωρο, επειδή το φως χάνεται γρήγορα ανάμεσα στα δέντρα της πλαγιάς και δεν φαίνεται καθαρά η σηματοδότηση στο φαράγγι.

Τα καταπράσινα δέντρα υποδέχονται και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που δύσκολα βιώνεται οπουδήποτε αλλού στην Κρήτη. Είναι δροσερό και γεμάτο ζωή, σχεδόν σαν σε παραμύθι. Το φρέσκο παγωμένο νερό του καταρράκτη είναι μια θαυμάσια αναζωογόνηση μετά την πεζοπορία! Ο εξοπλισμός πεζοπορίας (πόσιμο νερό, καπέλο, ορειβατικά/αθλητικά παπούτσια) είναι απαραίτητος.

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.