Επιλογή Σελίδας

weather 31°C / 87°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Φαράγγι της Μονής Τοπλού

Φαράγγια

Λασίθι

Το Φαράγγι της Μονής Τοπλού βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από το μοναστήρι, και αποτελεί εναλλακτική του πολύβουου φαραγγιού του Ρίχτη. Αυτό το όμορφο φαράγγι, αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές, έχει αρκετά καλή καθοδήγηση (κόκκινο κίτρινο λευκό), υπέροχους σχηματισμούς βράχων και σπηλιές, με αποκορύφωμα τη μοναδική θέα της θάλασσας.

Η γεωδιαδρομή που είναι χαρτογραφημένη από την UNESCO έχει διάρκεια 1 ώρα και 10′. Διασχίζει το φαράγγι, ξεκινώντας από τα δυτικά της Μονής Τοπλού, κάνει κυκλική διαδρομή και καταλήγει ξανά στο σημείο εκκίνησης. Σε όλο το μήκος της ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει ενδημικά είδη φυτών, απολιθώματα και μοναδικές διαβρωσιγενείς μορφές τις ονομαζόμενες «Ταφόνι». Επιπλέον, στις μικρές λίμνες που σχηματίζονται στο φαράγγι αξίζει να παρατηρήσει κανείς την Ποταμοχελώνα (Mauremysrivulata).

Το φαράγγι της Μονής Τοπλού χαρακτηρίζεται ως ένα βατό μονοπάτι για παθιασμένους πεζοπόρους, με πολλά πετρώματα και ενίοτε απότομες πλαγιές. Ο εξοπλισμός πεζοπορίας (πόσιμο νερό, καπέλο, ορειβατικά/αθλητικά παπούτσια) είναι απαραίτητος. Αξίζει η πεζοπορία να ολοκληρωθεί με μια επίσκεψη στους χώρους της Μονής Τοπλού, με το Μουσείο Εκκλησιαστικών Κειμηλίων και το οινοποιείο.

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.