Επιλογή Σελίδας

weather 20°C / 69°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Μουσεία

Χανιά

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στεγάζεται σε ένα εμβληματικό σύγχρονο κτήριο 6.000 τ.μ. περίπου, στην ιστορική συνοικία Χαλέπα και προσφέρει πανοραμική θέα των Χανίων και του παραλιακού μετώπου. Η μόνιμη συλλογή του μουσείου αναπτύσσεται σε τρεις αίθουσες στο ισόγειο και μία στον όροφο και παρουσιάζει τον αρχαιολογικό πλούτο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων μέσα από περίπου 3.500 αρχαία αντικείμενα.

H έκθεση χωρίζεται σε δύο μεγάλες ενότητες: Στην πρώτη εκτίθενται ευρήματα της ύστερης νεολιθικής εποχής και της χαλκοκρατίας (μινωικοί χρόνοι). Στη δεύτερη εκτίθενται αρχαιότητες της εποχής του σιδήρου (ιστορικοί χρόνοι). Τα ευρήματα παρουσιάζονται κατά ανασκαφικά σύνολα και κατά θεματικές ενότητες. Στις συλλογές περιλαμβάνονται μινωικά ευρήματα από την πόλη των Χανίων, προϊστορικά ευρήματα από σπήλαια, μινωικά ευρήματα από διάφορες περιοχές του νομού, ευρήματα από τάφους της γεωμετρικής περιόδου, ευρήματα των ιστορικών χρόνων από την πόλη των Χανίων και από διάφορες άλλες πόλεις του νομού, νομίσματα, κοσμήματα (προϊστορικών και ιστορικών χρόνων), γλυπτά, επιγραφές, στήλες, ψηφιδωτά.

Το έτος 2000 δωρήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων η ενδιαφέρουσα συλλογή Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία παρουσιάζεται στον όροφο.

Το Μουσείο διαθέτει εργαστήρια συντήρησης κεραμικής, μεταλλικών αντικειμένων, νομισμάτων, τοιχογραφιών, ψηφιδωτών και χημικό εργαστήριο, ενώ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών υπάρχει εκθετήριο – πωλητήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και καφέ.

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Προσβάσιμο απο Α.Μ.Ε.Α: NAI
  • Τηλέφωνο: +30 2821023315
  • Email: efacha@culture.gr
  • Website: https://amch.gr/

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.