Επιλογή Σελίδας

weather 18°C / 64°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αναγεννησιακό φεστιβάλ

31/05/2016 @ 11:00 ΜΜ - 30/08/2016 @ 11:00 ΜΜ EEST

Από το 1987 και κάθε καλοκαίρι, διοργανώνεται από τον Δήμο Ρεθύμνης το φημισμένο Αναγεννησιακό φεστιβάλ. Το μεγάλο αναγεννησιακό υπόβαθρο του Ρεθύμνου στην αρχιτεκτονική μα και στα γράμματα το κατέστησε σαν τον φυσικό φορέα μιας σειράς εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της Κρητικής μα και της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης γενικότερα. Στα χρόνια της πορείας του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν όλα τα έργα του κρητικού θεάτρου και μια πλειάδα έργων του Σαίξπηρ, του Μολιέρου, του Γκολντόνι κ.ά.

Δεκάδες μουσικά σχήματα απ’ όλο τον κόσμο έπαιξαν μουσική από την Αναγέννηση ως τις μέρες μας και σκηνές της comedia del arte παραστήθηκαν στα σοκάκια του βενετσιάνικου Ρεθύμνου. Κι ακόμη χορός, εκθέσεις ζωγραφικής, διαλέξεις και κινηματογράφος συμπληρώνουν το πλαίσιο της δράσης του φεστιβάλ. Σχεδόν το σύνολο των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται στο θέατρο “Ερωφίλη” πάνω στο φρούριο και είναι μια απόλαυση ν’ ανηφορίζει κανείς τα καλοκαιρινά βράδια το καλντερίμι της φορτέτζας για να ζήσει μαγικές στιγμές θεάτρου, χορού και μουσικής.

 

Love

Κοινοποίηση σε
Love
Κοινοποίηση σε

Λεπτομέρειες

Αρχή:
31/05/2016 @ 11:00 ΜΜ EEST
Τέλος:
30/08/2016 @ 11:00 ΜΜ EEST
Κατηγορία Εκδήλωση:
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.