Επιλογή Σελίδας

weather 24°C / 75°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Στο Μοχό η παρουσίαση της έκδοσης: «Μέρα γλεντίζει το Μοχό και νύχτα ξεφαντώνει… με τους πρωτεργάτες παραδοσιακούς μουσικούς του»-Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

06/08/2021

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 και ώρα 8.30 μ.μ. στην πλατεία της Κάτω Βρύσης στο Μοχό θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της έκδοσης “Μέρα γλεντίζει το Μοχό και νύχτα ξεφαντώνει… με τους πρωτεργάτες παραδοσιακούς μουσικούς του” που πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από:

-Τον κ. Γιώργο Νικολακάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα ομιλίας: «Μουσικές της Κρήτης και τοπικότητες. Το παράδειγμα του Μοχού» και

-Την κ. Μαρία Κρητικάκη, Νηπιαγωγό και κάτοχο Μεταπτυχιακού Τίτλου Λαογραφίας και Εκπαίδευσης, με θέμα ομιλίας: «Πολιτισμική μνήμη. Τα Μοχιανά γλεντοκόπια.. στου χρόνου τα γυρίσματα».

Το μουσικό μέρος της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί από τοπικούς μουσικούς.

Η έκδοση του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Μοχού “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” περιλαμβάνει δύο ψηφιακούς δίσκους με παλιές ηχογραφήσεις παραδοσιακών καλλιτεχνών του Μοχού, στη λύρα, στο βιολί, στο μαντολίνο, στη μαντόλα και στο λαούτο, έναν ψηφιακό δίσκο με επανεκτελέσεις παλαιών ξεχασμένων σκοπών και τραγουδιών, ένα DVD εν είδει ντοκιμαντέρ και ένα βιβλίο με ιστορικά και πληροφοριακά στοιχεία για την μουσική του τόπου μας.

Η έρευνα, η καταγραφή και η επιμέλεια του μουσικού μέρους της έκδοσης εκπονήθηκε από τον Γιώργη Μιχ. Ψαράκη.

Το σύνολο της έκδοσης επιμελήθηκαν οι Γιώργης Μιχ. Ψαράκης, Κωνσταντίνος Χ. Λαγουδάκης και Αλέξανδρος Εμμ. Βογιατζάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας του covid-19.

Love

Κοινοποίηση σε
Love
Κοινοποίηση σε

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
06/08/2021
Κατηγορία Εκδήλωση:
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.