Σπανακόπιτα με ελιές και σουσάμι
Recipe ingredients
- ½ πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
- 1 και ½ κιλό σπανάκι
- 200 γρ. μαύρες ελιές
- 4 κουταλιές σούπας σουσάμι
- 150 γρ. τυρί φέτα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 πράσα
- 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος
- 5 κουταλιές τραχανάς
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Preparation
Πλένετε το σπανάκι, το κόβετε σε κομμάτια και το ζεματάτε σε βραστό αλατόνερο. Το στραγγίζετε και το στύβετε πολύ καλά με τα χέρια. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Μόλις μαραθούν προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε ελαφρά. Ρίχνετε τις ελιές, αφού αφαιρέσετε το κουκούτσι.
Προσθέτετε τον άνηθο ψιλοκομμένο και το τυρί φέτα σε κομμάτια. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τον τραχανά, τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε. Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί τα φύλλα, αφού αλείψετε με το πινέλο με λάδι. Κόβετε γύρω – γύρω τα περισσεύματα και αδειάζετε τη γέμιση. Ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα περίπου.