Ξινόχοντρος σούπα (χοντροζούμι) | Recipes

Ξινόχοντρος σούπα (χοντροζούμι)

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ξινόχοντρος
  • 1 µέτρια ντοµάτα
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε σε µία µικρή κατσαρόλα το νερό µαζί µε το ελαιόλαδο και την ντοµάτα κοµµένη σε µικρούς κύβους και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουµε τον ξινόχοντρο, τον αλατίζουµε, ανακατεύουµε καλά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε για ακόµα 35-40 λεπτά, αφού χαµηλώσουµε τη θερµοκρασία. Σερβίρουµε τον ξινόχοντρο ζεστό µε άφθονο πιπέρι.