Πίτα από βλήτα

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση
  • 1 κιλό άγρια βλήτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ματσάκια μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι, λίγη μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε τα βλήτα και σοτάρετέ τα με άφθονο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό, σκόρδο και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, βράστε και στραγγίξτε τα.

Κατόπιν, φτιάξτε τη ζύμη και ανοίξτε 2 χοντρά φύλλα. Στρώστε το πρώτο στο ταψί και απλώστε από πάνω τα βλήτα. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο, αλείψτε την πίτα με ελαιόλαδο ή βούτυρο και ψήστε την σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσει.