Σαλάτα με σέσκουλα και μαυρομάτικα φασολάκια | Recipes

Σαλάτα με σέσκουλα και μαυρομάτικα φασολάκια

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. µαυροµάτικα φασόλια
  • χυµός από 2 λεµόνια
  • 1 κιλό σέσκουλα
  • 1 φλιτζάνι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε 8 ώρες τα µαυροµάτικα φασολάκια σε κρύο νερό για να µαλακώσουν. Τα σουρώνουµε και τα ρίχνουµε σε βραστό νερό και τα βράζουµε περίπου 30 λεπτά, µέχρι να γίνουν αρκετά µαλακά. Πλένουµε και καθαρίζουµε τα σέσκουλα από τα σκληρά µέρη και τα πράσινα φύλλα. Ρίχνουµε τα φύλλα στην κατσαρόλα µε τα φασόλια και τα βράζουµε για 6-7 λεπτά. Χτυπάµε το λεµόνι, το αλάτι και το ελαιόλαδο σε ένα βάζο που κλείνει καλά και περιχύνουµε µε αυτή τη σάλτσα τα φασόλια. (6 μερίδες)