Τσουκνιδόπιτα | Recipes

Τσουκνιδόπιτα

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη γέµιση
  • 1 κιλό τσουκνίδες
  • 2 µεγάλα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
  • 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Υλικά για το φύλλο
  • ½ κιλό αλεύρι, περίπου
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά νωπή µαγιά
  • λίγο τυρί κίτρινο
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 1½ φλιτζάνι σουσάµι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουµε τις τσουκνίδες και τις ανακατεύουµε µε τα υπόλοιπα υλικά της γέµισης. Έχουµε σοτάρει ελαφρά τα κρεµµύδια, με τα υλικά για τη ζύµη ετοιµάζουµε 2 φύλλα ως εξής: Ανακατεύουµε το αλάτι µε το αλεύρι και προσθέτουµε το λάδι, το ξίδι και τη µαγιά διαλυµένη σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.

Δουλεύουµε καλά τα υλικά, προσθέτοντας και λίγο χλιαρό νερό, µέχρι να γίνει η ζύµη οµοιογενής και µαλακή. Αφού την αφήσουµε περίπου 20 λεπτά, τη χωρίζουµε σε δύο κοµµάτια και ανοίγουµε 2 φύλλα πάχους 4-5 χιλιοστά το καθένα. Απλώνουµε το ένα σε λαδωµένο ταψί, βάζουµε πάνω τη γέµιση και σκεπάζουµε µε το άλλο φύλλο. Αλείφουµε µε αυγό ή ελαιόλαδο την πίτα και την πασπαλίζουµε µε άφθονο σουσάµι. Ψήνουµε σε µέτρια θερµοκρασία στον φούρνο, περίπου 50–60 λεπτά.