Σπανακόρυζο | Recipes

Σπανακόρυζο

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 ντοµάτες ώριµες, ξεφλουδισµένες και ψιλοκοµµένες
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι πολτοποιηµένο
  • 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 1 φλιτζάνι µαϊντανός
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • ½ κουταλάκι κύµινο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουµε και καθαρίζουµε το σπανάκι από τα κιτρινισµένα φύλλα. Σε βαθιά κατσαρόλα ροδίζουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο. Ρίχνουµε το σπανάκι, τις ντοµάτες, τον µαϊντανό και τα αφήνουµε να σιγοψηθούν για 12-15 λεπτά, χωρίς να προσθέσουµε καθόλου νερό. Τραβάµε µε τρυπητή κουτάλα το µείγµα, αφήνοντας µόνο ένα λεπτό στρώµα σπανάκι στον πυθµένα της κατσαρόλας. Τοποθετούµε εναλλάξ στρώµατα από ρύζι και σπανάκι, µέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Προσθέτουµε τα µπαχαρικά στις ποσότητες που επιθυµούµε και το ανάλογο νερό για το ρύζι (1 προς 3). Αφήνουµε το σπανακόρυζο να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια το κατεβάζουµε από τη φωτιά, τοποθετούµε µεταξύ κατσαρόλας και καπακιού µία βαµβακερή πετσέτα και το αφήνουµε 10 λεπτά πριν το σερβίρουµε.