Σούπα απο κρέας μοσχάρι | Recipes

Σούπα απο κρέας μοσχάρι

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 -1 ½ κιλό κρέας (σβέρκο, στήθος, κότσι)
  • 3-4 μικρά κρεμμύδια
  • ½ κιλό ντομάτες
  • 4-5 σπυριά πιπέρι προαιρετικά
  • 2-3 αυγά
  • 4-5 καρότα
  • 5-6 μικρές πατάτες
  • 1 ρίζα σέλινο
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 2-3 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 -2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κρέας με την ανάλογη ποσότητα νερού, δηλαδή να σκεπάζετε το κρέας με νερό στη κατσαρόλα. Αφαιρούμε τους αφρούς που βγάζει το κρέας λίγο πριν αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και όταν έχουν ψηθεί τα βγάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο στο κρέας μέχρι να ψηθεί και μετά το βγάζουμε από το ζωμό. Λιώνουμε τις τομάτες που έβρασαν ολόκληρες, μια πατάτα, ένα καρότο και προσθέτουμε το μίγμα στο ζωμό, αφού προηγουμένως τον έχουμε στραγγίζει. Βάζουμε ζωμό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι.

Όταν θα έχει σχεδόν βράσει αρχίζουμε και χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκάνη, όπου προσθέτουμε λίγο- λίγο το χυμό των λεμονιών, χτυπώντας το ζωμό με σύρμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε λίγο- λίγο το ζωμό από την κατσαρόλα στη λεκάνη. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τπ φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο ins λεκάνη5 με τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με την κουτάλα προσέχοντας να μην κόψει η σούπα. (Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.)