Σοφεγάδα | Recipes

Σοφεγάδα

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό βλίτα και λίγο στίφνο
  • 1/2 μελιτζάνες κομμένες στα 4
  • 3-4 πατάτες κομμένες στα 4
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 κολοκυθάκια (μικρά, ολόκληρα)
  • 200 γρ. φασολάκια πράσινα
  • 1-2 πιπεριές στα 4 χωρίς τα σπόρια
  • 5-6 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το λάδι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά. Έχουμε πλύνει τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός τα βλίτα και τον στίφνο. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό και μετα ριχνουμε τα βλίτα/στίφνο. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να μείνει χωρίς υγρά, με τη σάλτσα του. Η σοφεγάδα δεν έχει συγκεκριμένα υλικά, βάζετε οτι λαχανικό έχετε. Μπορείτε να βάλετε και χοχλιούς. Αυτή είναι η βασική συνταγή.    (Πηγή: Ελένη Λαυρεντάκη)