Σαλιγκάρια με βλαστάρια αμπελιού και σταφυλίνακα | Recipes

Σαλιγκάρια με βλαστάρια αμπελιού και σταφυλίνακα

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό σαλιγκάρια
  • 1 µατσάκι τρυφερές κορυφές σταφυλίνακα
  • 1 µατσάκι αµπελοβλάσταρα
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουµε και πλένουµε πολύ καλά τα σαλιγκάρια, αφαιρώντας τις µεµβράνες από τα στόµιά τους. Τα ζεµατίζουµε σε λίγο καυτό νερό για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουµε και τα βάζουµε στην άκρη. Σε νερό που βράζει, ρίχνουµε τα αµπελοβλάσταρα και τις τρυφερές κορυφές του σταφυλίνακα. Βράζουµε περίπου 10 λεπτά σε υψηλή θερµοκρασία. Ρίχνουµε τα σαλιγκάρια, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και κλείνουµε το µάτι της κουζίνας. Αφήνουµε το φαγητό να πάρει την τελευταία βράση του.Τραβάµε µε τρυπητή κουτάλα και σερβίρουµε ζεστό το φαγητό, περιχυµένο µε άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι και ελάχιστο ξίδι.