Σαλάτα με διάφορα όσπρια | Recipes

Σαλάτα με διάφορα όσπρια

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι του κρασιού φασόλια µαυροµάτικα
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • ½ φλιτζάνι χυµό λεµονιού ή ξίδι
  • 1 φλιτζάνι µικρά κουκιά
  • 1 φλιτζάνι µέτριες φασόλες
  • 1 φλιτζάνι σιτάρι
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουµε επί 6 ώρες σε κρύο νερό όλα τα όσπρια, σε ξεχωριστά σκεύη το καθένα. Σε µία κατσαρόλα βράζουµε πρώτο το σιτάρι για 20 λεπτά. Ανανεώνουµε το νερό στην κατσαρόλα και όταν βράσει ρίχνουµε τα κουκιά, τα φασόλια και τα ρεβίθια και βράζουµε για 25 λεπτά. Γεµίζουµε την κατσαρόλα µε φρέσκο νερό και το αφήνουµε να βράσει. Ρίχνουµε αλάτι, όλα τα όσπρια και επιπλέον τα µαυροµάτικα φασόλια. Βράζουµε σε δυνατή φωτιά µέχρι να µαλακώσουν τα όσπρια. Τα σουρώνουµε και αφήνουµε να στραγγίσουν καλά τα υγρά τους. Τα βάζουµε σε µία σαλατιέρα και τα περιχύνουµε µε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τον χυµό του λεµονιού ή το ξίδι. Σερβίρουµε τη σαλάτα ζεστή.