Κουνέλι Κοκκινιστό | Recipes

Κουνέλι Κοκκινιστό

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουνέλι
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Aφού πλύνουμε το κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και βάζουμε με το κρέας μέχρι να ροδίσει. Το σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί. Το παρακολουθούμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό.Όταν το κρέας μαλακώσει και δέσει η σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό με τηγανητές πατάτες.