Πιλάφι Χανιώτικο | Recipes

Πιλάφι Χανιώτικο

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κρέας αρνί ή κατσίκι και ένα κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 wineglass lemon juice
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυµό λεµονιού
  • 6 φλιτζάνια ζωµό
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (στακοβούτυρο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού βράσουµε το κρέας, το βγάζουµε και σουρώνουµε. Μετράµε τον ζωµό και τονβάζουµε πάλι στην κατσαρόλα να βράσει µε το ρύζι. Όταν είναι µισοψηµένο το ρύζι ρίχνουµε το λεµόνι. Όταν το κατεβάσουµε από τη φωτιά ρίχνουµε το βούτυρο αφού το έχουµε κάψει. Για κάθε 3 ποτήρια ζωµό βάζουµε 1 ποτήρι ρύζι. Αν ο ζωµός είναι λιγότερος προσθέτουµε νερό. Αν θέλουµε συνοδεύουµε το πιλάφι µε γιαούρτι.