Κρεμμυδόπιτα | Recipes

Κρεμμυδόπιτα

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη γέµιση
  • 1 κιλό φρέσκα ή ξερά κρεµµύδια
  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τυρί
  • αλάτι, πιπέρι
Υλικά για το φύλλο
  • 1 φλιτζανάκι νερό
  • λίγο αλάτι, λίγη µαγιά
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • ½ κιλό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουµε τη µαγιά στο ζεστό νερό, προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι και κάνουµε ζύµη. Αφήνουµε τη ζύµη σκεπασµένη να φουσκώσει. Τσιγαρίζουµε τα κρεµµύδια αφού τα κόψουµε σε κοµµάτια και στη συνέχεια προσθέτουµε τα αυγά, το τυρί και το αλατοπίπερο. Ανοίγουµε 2 χοντρά φύλλα µε τη ζύµη. Απλώνουµε το ένα σε λαδωµένο ταψί, στρώνουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε το άλλο. Ψήνουµε την πίτα σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει, αφού την αλείψουµε µε λάδι.