Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές | Recipes

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες, τσακιστές
  • 2 µεγάλες ντοµάτες λιωµένες
  • 1 κιλό µάραθα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί αρωµατικό
  • πιπέρι φρεσκοτριµµένο
  • αλάτι ελάχιστο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουµε το χταπόδι καλά. Βράζουµε τα µάραθα σε λίγο νεράκι για 6 λεπτά, τα στραγγίζουµε και τα ψιλοκόβουµε. Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεµµυδάκια πολύ ελαφρά. Ρίχνουµε το χταπόδι κοµµένο σε κοµµάτια µικρά, 2 φλιτζάνια νερό και σιγοψήνουµε για περίπου 50 λεπτά. δοκιµάζουµε µ’ ένα πιρούνι για να δούµε αν το χταπόδι είναι σχεδόν ψηµένο. Τότε σβήνουµε µε το κρασί και προσθέτουµε τα µάραθα, τις ντοµάτες, αλάτι και 1 φλιτζάνι ακόµα νερό. Συνεχίζουµε να σιγοβράζουµε το φαγητό, προσέχοντας µήπως θέλει και άλλο νερό. Ρίχνουµε τις ελιές 10 λεπτά πριν κατεβάσουµε το φαγητό από τη φωτιά.
Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό, πασπαλισµένο µε άφθονο φρεσκοτριµµένο πιπέρι.