Μαλαμουδόπιτα | Recipes

Μαλαμουδόπιτα

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη γέμιση
  • 1/2 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • ελαιόλαδο όσο πάρει
  • 3 κουταλιές δυόσμο
  • 3 κουταλιές μάραθο
  • 3-4 κουταλιές ζάχαρη
Για το φύλλο
  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές αλάτι
  • Νερό όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα. Σε άλλη λεκανίτσα ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε τη γέμιση και τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο σχετικά παχύ, βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση, κλείνουμε καλά σαν λυχναράκι και με τον πλάστη ανοίγουμε πάλι την πίτα να γίνει πλατιά, σε μέγεθος πιάτου. Τηγανίζουμε τις πίτες σε μπόλικο ελαιόλαδο να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε σε πιάτο, κόβουμε στα 4 και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα. Τρώγονται ζεστές και κρύες, είναι πολύ νόστιμες, χορταστικές και διαφορετικές!

Πηγή: Κα Ελισάβετ Πενθερουδάκη