Αρνάκι με χυλοπίτες | Recipes

Αρνάκι με χυλοπίτες

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αρνάκι
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 καρότο
  • ½ κιλό χυλοπίτες
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι,την πιπεριά και το καρότο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται. Αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα. Όταν μισοψηθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 περίπου λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η κόκκινη σάλτσα, να ψηθούν οι χυλοπίτες και να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλισμένο με το τριμμένο τυρί.

  • Samuel Brungardt

    Should the carrot and pepper be chopped? Should the pepper be hot or sweet? I presume hylopites is a type of noodle-like pasta; is there an Italian equivalent? Finally what kind of cheese do the Creteans use for this dish? Thanks for your kind reply.