Καλιτσούνια χανιώτικα τηγανητά | Recipes

Καλιτσούνια χανιώτικα τηγανητά

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύµη
  • 2 κιλά αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τσικουδιά
Υλικά για τη γέµιση
  • ½ κιλό µυζήθρα
  • ½ κιλό µαλάκα
  • 3 αυγά
  • ½ κιλό ανθότυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουµε το ζυµάρι µε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την τσικουδιά, το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε επίσης τον ανθότυρο, τη µυζήθρα, τη µαλάκα και τα αυγά. Ανοίγουµε µε το ζυµάρι φύλλο και κόβουµε στρογγυλά κοµµάτια όσο ένα πιατάκι του καφέ. Βάζουµε λίγη γέµιση σε κάθε κοµµάτι φύλλου, το διπλώνουµε από τις άκρες, πατάµε πολύ καλά και τηγανίζουµε σε µπόλικο λάδι.