Τηγανιτά καλιτσούνια από τα Χανιά

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
  • 2 κιλά αλεύρι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 1 φλιτζάνι τσικουδιά
  • 3 ποτήρια νερό
Για τη γέμιση
  • 1/2 κιλό μυζήθρα
  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • 1/2 κιλό τυρομάλαμα (Μαλάκα)
  • 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(40 μερίδες)

Φτιάξτε τη ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την τσικουδιά, το νερό και το αλάτι. Προσθέστε το ανθότυρο, τη μυζήθρα, το τυρομάλαμα και τα αυγά. Ανοίξτε ένα φύλλο και κόψτε το σε κύκλους, σε μέγεθος πιάτου του καφέ. Με ένα κουτάλι, βάλτε λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι, τυλίξτε και κλείστε τις άκρες, πιέζοντας πολύ καλά και τηγανίστε σε άφθονο λάδι.

Πηγή: Νομαρχία Χανίων