Σουπιές με ελιές | Recipes

Σουπιές με ελιές

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σουπιές µικρές
  • 250 γρ. ελιές τσακιστές ή νερατζοελιές
  • 250 γρ. ντοµάτες κόκκινες γερές
  • 380 γρ. κρεµµυδάκια µικρά
  • 1 ποτήρι του κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουµε τις σουπιές µε το νερό τους, αφού τις έχουµε κατάλληλα ετοιµάσει, για αρκετή ώρα. Προσθέτουµε το κρασί και αφήνουµε λίγο να βράσουν. Βάζουµε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις ντοµάτες ξυσµένες. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια καθαρισµένα και κοµµένα στα δύο ή αν είναι πολύ µικρά ολόκληρα. Όταν σχεδόν ψηθούν τα κρεµµύδια και οι σουπιές προσθέτουµε τις ελιές. Το ψήσιµο το κάνουµε σε µέτρια φωτιά, αργά. Σερβίρουµε µε τηγανητές πατάτες.