Σουπιές με μάραθο και πράσινες ελιές τσακιστές | Recipes

Σουπιές με μάραθο και πράσινες ελιές τσακιστές

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2/3 νεροπότηρου λάδι
  • 2 μάτσα μάραθο χονδροκομμένο
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για να μην είναι πολύ αλμυρές. Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε τεμάχια (~ 2 cm). Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το αφήνουμε να κάψει λίγο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τις σουπιές και το σκόρδο. Αφήνουμε να ροδίσουν, ανακατεύοντας. Αφού ροδίσουν, προσθέτουμε το κρασί και στην συνέχεια 3 φλιτζάνια νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μέχρι να βράσουν οι σουπιές, σε μία άλλη κατσαρόλα, βράζουμε λίγο το μάραθο, το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στις σουπιές μαζί με τις ελιές, τις οποίες έχουμε σουρώσει, επίσης. Προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι, λίγο πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να είναι μαλακές οι σουπιές ν’ απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό και να μείνουν με την σάλτσα τους.