Κοτόσουπα | Recipes

Κοτόσουπα

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κρέας κάπως παχύ ή 1 κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 3 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, κομματιάζουμε και βράζουμε σε ανάλογο νερό το κρέας ή την κότα. Ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει. Το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε το ζωμό. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι. Όταν ψηθεί το ρύζι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε το αυγό σε μια λεκάνη, ρίχνουμε λίγο-λίγο το λεμόνι και στη συνεχεία λίγο-λίγο το ζωμό χτυπώντας συνεχώς το μίγμα για να μην κόψει το αυγό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
(Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.)