Χταπόδι βραστό ξυδάτο | Recipes

Χταπόδι βραστό ξυδάτο

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουµε το χταπόδι καλά και το καθαρίζουµε. Το βάζουµε στην κατσαρόλα να βράσει σε σιγανή φωτιά µε το δικό του νερό. Αν αφού πιει το νερό του δεν έχει ψηθεί τελείως, ρίχνουµε λίγο νερό ακόµα. Όταν ψηθεί (µετά από µία ώρα περίπου) το βγάζουµε από την κατσαρόλα και το κόβουµε µικρά κοµµατάκια. Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε το ξίδι, το σκόρδο ψιλοκοµµένο, το πιπέρι και τη ρίγανη και περιχύνουµε το χταπόδι. Το χταπόδι δεν χρειάζεται αλάτι. Διατηρείται στο ψυγείο αρκετές µέρες.