Χλωροκούκια με σαλιγκάρι

  • LIKE

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά κουκιά χλωρά
  • ½ κεφάλι σκόρδα
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
  • 750 γραμ. σαλιγκάρια (λιανά)
  • αλάτι, πιπέρι, αλεύρι, ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα κουκιά και πλένετε τα σαλιγκάρια πολλές φορές ώστε να καθαρίσουν τελείως. Τσιγαρίζετε το σκόρδο με το λάδι και ρίχνετε τα κουκιά, τα σαλιγκάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν ψηθούν παίρνετε λίγη σάλτσα, περιμένετε να κρυώσει και την προσθέτετε στο αλεύρι. Ρίχνετε το μίγμα αυτό με το ξύδι στη κατσαρόλα και όταν πάρουν μερικές βράσεις το κατεβάζετε από τη φωτιά.