Σελάκανο-Βασιλική | Locations

Σελάκανο-Βασιλική

  • MAP
  • LIKE

Στην είσοδο του οικισμού Σελάκανο μπαίνουμε σε χωματόδρομο προς τα αριστερά μας ο οποίος θα μας βγάλει στον οικισμό Μαθοκοτσάνα. Διασχίζουμε τον οικισμό και τον εγκαταλείπουμε πάνω σε ανηφορικό χωματόδρομο.

Εδώ πρέπει να προσέξουμε τις πολλές διακλαδώσεις δεξιά και αριστερά και να ακολουθούμε πιστά τις ταμπέλες. Ο χωματόδρομος περνά πάνω από το μεγάλο χωριό των Μαλλών αλλά όχι μέσα από το χωριό. Δεξιά και αριστερά μας συνοδεύουν μεγάλα πεύκα και πρίνοι. Στα δεξιά και κάτω μας θαυμάζουμε το Λυβικό πέλαγος και την πόλη Ιεράπετρα. Συνεχίζουμε πάνω σε διάφορους χωματόδρομους έως την άσφαλτο που μας οδηγεί σε ένα χιλιόμετρο στο χωριό Πρίνα.

Αφήνοντας την Πρίνα πιάνουμε τον χωματόδρομο που μας παει στο μικρό χωριό Μεσσελέροι, όπου τελειώνει το πευκοδάσος που μας συντρόφευε ως εδώ. Διασχίζουμε το χωριό, συνεχίζουμε ανηφορικά πάνω σε χωματόδρομο, περνάμε το μοναστήρι του Βρυωμένου πάνω από το χωριό Σταυρός. Ο χωματόδρομος συνεχίζει και βρίσκει άλλο χωματόδρομο που έρχεται από τον οικισμό Άσαροι. Εδώ και κάτω από τον μεγάλο πλάτανο μπορούμε να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε νερό τα παγούρια μας.

Από την πηγή συνεχίζουμε βορειοανατολικά πάνω σε κατηφορικό χωματόδρομο προς το χωριό Βασιλική και την μεγάλη κοιλάδα της Ιεράπετρας γεμάτη με αναρίθμητους ελαιώνες.