lasithichaniaherakliorethymno

Agenda Εκδηλώσεων

 • Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης (The tour of Crete Challenge)

  Εκδήλωση
  LESS
  MORE

  Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης (The tour of Crete Challenge)

  Η  διοργάνωση «Tour of Crete Challenge »  2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 26 Μαΐου  με στόχο να συγκεντρώσει  λάτρεις του αθλητικού  τουρισμού από όλο τον κόσμο για μια εφταήμερη περιπλάνηση στην κεντρική-ανατολική Κρήτη.

  Η προσδοκία  των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί σαν θεσμός και να αποτελεί κορυφαία διοργάνωση για τα επόμενα χρόνια.  Η εκκίνηση και ο τερματισμός του θα πραγματοποιηθούν   στο Ηράκλειο Κρήτης και οι ποδηλάτες θα διανύσουν συνολικά περίπου 690χλμ. Διατρέχει  την κεντρική – ανατολική Κρήτη, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες  και τους συνοδούς τους να δουν και να γνωρίσουν τόσο την ομορφιά του κρητικού τοπίου με τις άπειρες εναλλαγές θάλασσας και βουνού , αλλά και να ποδηλατήσουν με ασφάλεια  σε διαδρομές που θα προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις με την ποικιλομορφία τους.

  Ο Γύρος της Κρήτης  απευθύνεται  στο κοινό των brevet και τους λάτρεις των πολλών χιλιομέτρων και των προκλητικών διαδρομών. Απευθύνεται στους λάτρεις του αθλητικού περιηγητικού τουρισμού, που θέλουν να γνωρίσουν νέους τόπους και να νοιώσουν νέες συγκινήσεις κάνοντας ποδήλατο.   Πιο συγκεκριμένα σμίγει την πρόκληση , το φιλικό  κλίμα των brevet , με  την λεπτομερή , διεξοδική μελέτη και χάραξη των διαδρομών  , τις παροχές και τις ανέσεις μιας πολυήμερης διεθνούς διοργάνωσης. Σίγουρα τα πολλά χιλιόμετρα και τα υψομετρικά αποτελούν μια πρόκληση για τους ποδηλάτες κάθε επιπέδου και μια βασική φυσική κατάσταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση του γύρου από τους συμμετέχοντες. Πάντως θα δίδεται η εναλλακτική λύση σε όσους το επιθυμούν, να ποδηλατήσουν μόνο κομμάτια της διαδρομής που επιθυμούν, καθώς και εάν θέλουν  κάποιες ημέρες μπορούν να απέχουν και να συνεχίζουν τις επόμενες. Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι να ευχαριστηθούν όλοι και στο μέτρο που το επιθυμούν τις ποδηλατικές τους διακοπές στην Κρήτη . Αποτελεί επίσης μια καλή ευκαιρία για διακοπές  και για τους οικείους των συμμετεχόντων  καθώς η εποχή αυτή είναι από τις πιο όμορφες  για διακοπές στην Κρήτη. Εδώ αξίζει να τονίσουμε ξανά πως ο Γύρος της Κρήτης είναι μη ανταγωνιστική διοργάνωση τύπου πολυήμερου cyclosportive. Και βέβαια ο απώτερος σκοπός  είναι να αναδειχτεί  το νησί ,  και κατ’ επέκταση η  Ελλάδα σε ποδηλατικό προορισμό.

  Η διοργάνωση του”THE TOUR OF CRETE CHALLENGE” τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

   • MAP
   • LIKE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
   LESS
   MORE

   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   Τζερμιάδο 
   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (κινητή ημερομηνία): Διονυσιακό Καρναβάλι

   ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ : Τριήμερη εορτή πατάτας που συνεορτάζεται με την πατρίδα της πατάτας, το Περού.

   Ψυχρό
   Τριήμερη εορτή τα ΔΙΚΤΑΙΑ (όπου βρίσκεται το σπήλαιο Δικταίο Άντρο, ο τόπος γέννησης του μυθολογικού Θεού ΔΙΑ)

   Κάτω Μετόχι 
   27/8 Η γιορτή Ξεφουρνίσματος (ένα είδος παραδοσιακού ψωμιού της Κρήτης) που η ίδια η ονομασία του μαρτυρεί τις εφτά ζύμες.

   Αβρακόντε 
   Αύγουστος. Εορτή του Κολοκυθιού.

    • MAP
    • LIKE
   • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

    Εκδήλωση, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
    LESS
    MORE

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

    Ναυτική εβδομάδα
    Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Λιμεναρχείο Σητείας, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Περιλαμβάνει διαλέξεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

    Καρναβάλι Σητείας
    Θεσμός σχετικά πρόσφατος, συγκεντρώνει συμμετοχές από χωριά και πολιτιστικούς συλλόγους του Δημοτικού διαμερίσματος της Σητείας. Διοργανώνεται από τον Δήμο Σητείας και γίνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην πόλη μας.

    Κορνάρεια
    Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη της Σητείας, που ξεκινούν αρχές Ιουνίου και διαρκούν έως τέλη Αυγούστου. Θεσμός καταξιωμένος, με ευρύτατη απήχηση.Επίσης περιλαμβάνει μουσικές, θεατρικές, χορευτικές εκδηλώσεις, ως επίσης διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και αθλητικές διοργανώσεις (Κορνάρειος Δρόμος με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα, Beach Volley).

    Γιορτή καλαμποκιού
    Είναι καινούριος θεσμός και προγραμματίζεται τον Ιούνιο στην κεντρική πλατεία του χωριού Πισκοκέφαλο. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοκεφάλου. Περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις.

    Γιορτή Δέσπολου
    Γιορτάζεται τα τελευταία 4 χρόνια στην κεντρική πλατεία του χωριού Τουρλωτή τον Ιούνιο. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής. Περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις.

     • MAP
     • LIKE
    • Εκδηλώσεις Αγίου Νικολάου «Μιραμπέλλο»

     Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
     LESS
     MORE

     Εκδηλώσεις Αγίου Νικολάου «Μιραμπέλλο»

     Στον Άγιο Νικόλαο οργανώνονται όλο το χρόνο μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που φέρουν το όνομα «Μιραμπέλλο». Σε αυτές συναντά κανείς μουσικές συναυλίες ντόπιων αλλά και ξένων γνωστών ερμηνευτών, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, αθλητικούς αγώνες αλλά και παραδοσιακές κρητικές βραδιές – γλέντια. Συγκεκριμένα, το «Παιδικό φεστιβάλ», οι κολυμβητικοί αγώνες «Καλυδώνια» , το «Τριήμερο λόγου και τέχνης»  με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, είναι εκείνα που έχουν θεσμοθετηθεί στον τόπο και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.

      • MAP
      • LIKE
     • “B.I.G. Party Ierapetra Experience”

      Εκδήλωση
      LESS
      MORE

      “B.I.G. Party Ierapetra Experience”

      Στην Ιεράπετρα διοργανώνεται το μεγαλύτερο Beach Party της Κρήτης, το λεγόμενο “B.I.G. Party Ierapetra Experience”. Επίσης, δεν λείπουν οι αθλητικές εκδηλώσεις, όπως :Τουρνουά 5Χ5 (beach soccer) στην Παχειά Άμμο και στο Μύρτος, Beach volley στην Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας και στα τέλη Απριλίου, διοργανώνεται στους Μύθους “ορεινός αγώνας Μινωϊκό μονοπάτι”, που περιλαμβάνει υπερμαραθώνιο πανελλήνιο δρόμο 26 χλμ, ποδήλατο βουνού 35 χλμ και πεζοπορία 7 χλμ .

      Αν βρεθείτε στην περιοχή του Ιερού Άλσους Καβουσίου, τον Ιούνιο μην χάσετε:

      Α) Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ, ορεινού τρεξίματος

      Β) Δρόμος Αρχαίας Ελιάς 2,5 χλμ

      Γ) Δρόμος 400 μέτρων για παιδιά δημοτικού

      Δ) Ποδηλατοβόλτα 45 χλμ στον ορεινό όγκο Θρυπτής.

      Ε) Πεζοπορία μεγάλης απόστασης 21,2 χλμ

      Στ) Πεζοπορία μικρής απόστασης.

       • MAP
       • LIKE
      • Casa dei Mezzo Μουσικό Φεστιβάλ

       Εκδήλωση
       LESS
       MORE

       Casa dei Mezzo Μουσικό Φεστιβάλ

       Το Casa Dei Mezzo Festival στον Μακρυγιαλό Ιεράπετρας αποτελεί το μοναδικό θερινό Μουσικό Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στην Κρήτη με καταξιωμένους διεθνείς καλλιτέχνες.

       Περισσότερες Πληροφορίες: Casa dei Mezzo Festival

        

        • MAP
        • LIKE
       • Κύρβεια

        Εκδήλωση, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
        LESS
        MORE

        Κύρβεια

        Από τον Ιούλιο μέχρι τέλη Αυγούστου στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου εκδηλώσεις πολιτισμού.

         • MAP
         • LIKE
        • Γιορτή Κρητικού Κρασιού

         Γαστρονομία, Εκδήλωση
         LESS
         MORE

         Γιορτή Κρητικού Κρασιού

         Μέσα στη δροσερή καρδιά του Ρεθύμνου και κάθε καλοκαίρι, διοργανώνεται από την Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου η Γιορτή Κρητικού Κρασιού. Με πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, από κρητικά και λαϊκά συγκροτήματα κάθε βράδυ, προσφέρεται στους χιλιάδες επισκέπτες της γιορτής μια εικόνα φολκλόρ ελληνικής διασκέδασης. Η κατανάλωση κρασιού φτάνει σε υψηλά επίπεδα πράγμα απολύτως φυσικό αφού το κρασί προσφέρεται δωρεάν.

         Ο επισκέπτης θα βρει κρασιά όλων των μεγάλων παραγωγών της Κρήτης και είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς σχεδόν όλες τις γεύσεις και αποχρώσεις των φημισμένων κρητικών κρασιών.

          • MAP
          • LIKE
         • Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες

          Εκδήλωση
          LESS
          MORE

          Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες

          Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και το ΤΕΙ Κρήτης (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας) διοργανώνει το  Φεστιβάλ με τίτλο: «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες». Κατα τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιείται έκθεση και γευσιγνωσίες των τοπικών προϊόντων της Σητείας και των συνεργαζόμενων περιοχών: του Οροπεδίου Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου. Επίσης επίδειξη Κρητικής Κουζίνας από τους γνωστούς σεφ  με δημιουργικές προτάσεις ένταξης των τοπικών προϊόντων στην σύγχρονη μαγειρική.

          Άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το Φεστιβάλείναι ενημερωτικές ημερίδες για την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, καλλιτεχνικά δρώμενα, παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, διαγωνισμός ζωγραφικής σε τοίχους (graffiti), επιδείξεις παραγωγής προϊόντων ευεξίας, διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά κ.α. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας της πόλης με ειδικές τιμές και μοναδικά κεράσματα στους επισκέπτες. Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή την μεγάλη γιορτή των Σητειακών προϊόντων με αρώματα, γεύσεις, μουσικούς και χορούς να πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία της πόλης.

          Εκπρόσωποι των ΜΜΕ και των ειδικών εντύπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό  παρευρίσκονται για να βοηθήσουν την Σητεία να κατακτήσει τη θέση που της ανήκει στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και τις διεθνείς αγορές τροφίμων και ποτών. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ – Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013».

           

           • MAP
           • LIKE
          • Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

           Εκδήλωση, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
           LESS
           MORE

           Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

           Σήμερα το Kαρναβάλι του Ρεθύμνου είναι το μεγαλύτερο στην Κρήτη και από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι εκτός της μεγάλης παρέλασης πολλές ακόμα εκδηλώσεις πλαισιώνουν την αποκριά στο Ρέθυμνο. Tο γλέντι της Τσικνοπέμπτης στον Πλάτανο και στην Μικρή Παναγία, με ζωντανή μουσική για όλα τα γούστα, μεζέδες και κρασί, είναι κάτι που το περιμένουν όλοι αφού είναι συνυφασμένο τα τελευταία χρόνια με το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι που έχει ζήσει η πόλη. Ο χορός των Ομάδων του Καρναβαλιού, την προηγούμενη Κυριακή της παρέλασης, δεν είναι απλώς μια εκδήλωση μεταμφιεσμένων. Είναι μια ολόκληρη τελετουργία στην οποία οι Ομάδες παρουσιάζουν θεατρικά σκέτς, τα οποία σκηνοθετούν τα μέλη τους και σχετίζονται με το θέμα που θα παρουσιάσουν στην Παρέλαση. Και φυσικά, ο χορός τα φαγητό και το γλέντι κρατούν μέχρι πρωίας. Μια πρώτη γεύση από Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι παίρνουν όλοι από τη νυχτερινή παρέλαση την Παρασκευή δυο μέρες πριν την αποκριά.

           Πάνω από 4.000 μασκαράδες που εργάζονται πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες παρουσιάζουν στην μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση τις στολές και τα άρματά τους…Και Καθαρά Δευτέρα σε γραφικά Ρεθεμνιώτικα χωριά. Η αναβίωση μοναδικών εθίμων σε γραφικά Ρεθεμνιώτικα χωριά προκαλεί και προσκαλεί όλους να ζήσουν μια αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα. Ο Μέρωνας στους πρόποδες του Ψηλορείτη και το Μελιδόνι υποδέχονται εκατοντάδες λάτρεις της παράδοσης που μέχρι σήμερα θέλει αποκριάτικα παιχνίδια, δρώμενα και σάτιρα να ξυπνούν μνήμες άλλων εποχών.

           Έθιμα όπως το κλέψιμο της νύφης, ο “Καντής”, το μουτζούρωμα σε συνδυασμό με το καλό κρασί και τους ήχους της λύρας αποτελούν την πιο επιτυχημένη συνταγή για μια μοναδική εμπειρία.

            • MAP
            • LIKE