Agenda Εκδηλώσεων

 • Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης (The tour of Crete Challenge)

  Εκδήλωση
  LESS
  MORE

  Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης (The tour of Crete Challenge)

  Ο Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης , THE TOUR OF CRETE CHALLENGE,  θα διεξαχθεί στο νησί της Κρήτης   από τις 8 έως τις 13 Μαΐου του 2016, και έχει σκοπό να συγκεντρώσει  λάτρεις του αθλητικού περιηγητικού ποδηλατικού τουρισμού από όλο τον κόσμο ,για μια  εξαήμερη ποδηλατική περιπλάνηση που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, και  διατρέχει σχεδόν όλο το νησί.  Αυτή η διοργάνωση είναι η πρώτη στο είδος της που γίνεται στην Ελλάδα και συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει  το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του 2016 στο χώρο του ποδηλατικού τουρισμού, με απώτερο στόχο  είναι να καθιερωθεί σαν θεσμός και να αποτελεί κορυφαία διοργάνωση και για τα επόμενα χρόνια.

  Η εκκίνηση και ο τερματισμός του θα πραγματοποιηθούν  στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης και οι ποδηλάτες θα διανύσουν συνολικά περίπου 600χλμ σε έξι ημέρες από τις 8 έως και τις 13 Μαΐου . Οι διαδρομές ανά ημέρα είναι Ηράκλειο-Ελούντα, Ελούντα-Ιεράπετρα, Ιεράπετρα-Αγία Γαλήνη, Αγία Γαλήνη-Πλακιάς,  Πλακιάς-Ρέθυμνο, Ρέθυμνο-Ηράκλειο. Διατρέχει σχεδόν όλη την Κρήτη, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες  και τους συνοδούς τους να δουν και να γνωρίσουν τόσο την ομορφιά του κρητικού τοπίου με τις άπειρες εναλλαγές θάλασσας και βουνού , αλλά και να ποδηλατήσουν με ασφάλεια  σε ποδηλατικές διαδρομές που θα προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις με την ποικιλομορφία τους και να γνωρίσουν καλύτερα όλους τους  “κρυμμένους θησαυρούς “ της Κρήτης, την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την παράδοση, την γαστρονομία και πάνω από όλα την Κρητική φιλοξενία.

  Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι να απολαύσουν όλοι οι συμμετέχοντες  και οι συνοδοί τους, στο μέτρο που το επιθυμούν, τις ποδηλατικές διαδρομές της Κρήτης γνωρίζοντας καλύτερα τον τόπο και κάνοντας ταυτόχρονα και τις διακοπές τους  Και βέβαια ο απώτερος σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το νησί ,  και κατ’ επέκταση την  Ελλάδα σε ποδηλατικό προορισμό ,

  Η διοργάνωση του”THE TOUR OF CRETE CHALLENGE” τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

   • MAP
   • LIKE
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
   LESS
   MORE
   05_life_in_the_villages

   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   Τζερμιάδο 
   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (κινητή ημερομηνία): Διονυσιακό Καρναβάλι

   ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ : Τριήμερη εορτή πατάτας που συνεορτάζεται με την πατρίδα της πατάτας, το Περού.

   Ψυχρό
   Τριήμερη εορτή τα ΔΙΚΤΑΙΑ (όπου βρίσκεται το σπήλαιο Δικταίο Άντρο, ο τόπος γέννησης του μυθολογικού Θεού ΔΙΑ)

   Κάτω Μετόχι 
   27/8 Η γιορτή Ξεφουρνίσματος (ένα είδος παραδοσιακού ψωμιού της Κρήτης) που η ίδια η ονομασία του μαρτυρεί τις εφτά ζύμες.

   Αβρακόντε 
   Αύγουστος. Εορτή του Κολοκυθιού.

    • MAP
    • LIKE
   • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

    Εκδήλωση, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
    LESS
    MORE
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

    ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

    Ναυτική εβδομάδα
    Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Λιμεναρχείο Σητείας, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Περιλαμβάνει διαλέξεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

    Καρναβάλι Σητείας
    Θεσμός σχετικά πρόσφατος, συγκεντρώνει συμμετοχές από χωριά και πολιτιστικούς συλλόγους του Δημοτικού διαμερίσματος της Σητείας. Διοργανώνεται από τον Δήμο Σητείας και γίνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στην πόλη μας.

    Κορνάρεια
    Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη της Σητείας, που ξεκινούν αρχές Ιουνίου και διαρκούν έως τέλη Αυγούστου. Θεσμός καταξιωμένος, με ευρύτατη απήχηση.Επίσης περιλαμβάνει μουσικές, θεατρικές, χορευτικές εκδηλώσεις, ως επίσης διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και αθλητικές διοργανώσεις (Κορνάρειος Δρόμος με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα, Beach Volley).

    Γιορτή καλαμποκιού
    Είναι καινούριος θεσμός και προγραμματίζεται τον Ιούνιο στην κεντρική πλατεία του χωριού Πισκοκέφαλο. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισκοκεφάλου. Περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις.

    Γιορτή Δέσπολου
    Γιορτάζεται τα τελευταία 4 χρόνια στην κεντρική πλατεία του χωριού Τουρλωτή τον Ιούνιο. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής. Περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις.

     • MAP
     • LIKE
    • Εκδηλώσεις Αγίου Νικολάου «Μιραμπέλλο»

     Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
     LESS
     MORE
     events-herakleion_1920X800

     Εκδηλώσεις Αγίου Νικολάου «Μιραμπέλλο»

     Στον Άγιο Νικόλαο οργανώνονται όλο το χρόνο μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που φέρουν το όνομα «Μιραμπέλλο». Σε αυτές συναντά κανείς μουσικές συναυλίες ντόπιων αλλά και ξένων γνωστών ερμηνευτών, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, αθλητικούς αγώνες αλλά και παραδοσιακές κρητικές βραδιές – γλέντια. Συγκεκριμένα, το «Παιδικό φεστιβάλ», οι κολυμβητικοί αγώνες «Καλυδώνια» , το «Τριήμερο λόγου και τέχνης»  με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, είναι εκείνα που έχουν θεσμοθετηθεί στον τόπο και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.

      • MAP
      • LIKE
     • “B.I.G. Party Ierapetra Experience”

      Εκδήλωση
      LESS
      MORE
      CYCLING

      “B.I.G. Party Ierapetra Experience”

      Στην Ιεράπετρα διοργανώνεται το μεγαλύτερο Beach Party της Κρήτης, το λεγόμενο “B.I.G. Party Ierapetra Experience”. Επίσης, δεν λείπουν οι αθλητικές εκδηλώσεις, όπως :Τουρνουά 5Χ5 (beach soccer) στην Παχειά Άμμο και στο Μύρτος, Beach volley στην Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας και στα τέλη Απριλίου, διοργανώνεται στους Μύθους “ορεινός αγώνας Μινωϊκό μονοπάτι”, που περιλαμβάνει υπερμαραθώνιο πανελλήνιο δρόμο 26 χλμ, ποδήλατο βουνού 35 χλμ και πεζοπορία 7 χλμ .

      Αν βρεθείτε στην περιοχή του Ιερού Άλσους Καβουσίου, τον Ιούνιο μην χάσετε:

      Α) Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ, ορεινού τρεξίματος

      Β) Δρόμος Αρχαίας Ελιάς 2,5 χλμ

      Γ) Δρόμος 400 μέτρων για παιδιά δημοτικού

      Δ) Ποδηλατοβόλτα 45 χλμ στον ορεινό όγκο Θρυπτής.

      Ε) Πεζοπορία μεγάλης απόστασης 21,2 χλμ

      Στ) Πεζοπορία μικρής απόστασης.

       • MAP
       • LIKE
      • Casa dei Mezzo Μουσικό Φεστιβάλ

       Εκδήλωση
       LESS
       MORE
       Cretan_lyre

       Casa dei Mezzo Μουσικό Φεστιβάλ

       Το Casa Dei Mezzo Festival στον Μακρυγιαλό Ιεράπετρας αποτελεί το μοναδικό θερινό Μουσικό Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στην Κρήτη με καταξιωμένους διεθνείς καλλιτέχνες.

       Περισσότερες Πληροφορίες: Casa dei Mezzo Festival

        

        • MAP
        • LIKE
       • Κύρβεια

        Εκδήλωση, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
        LESS
        MORE
        events-herakleion_1920X800

        Κύρβεια

        Από τον Ιούλιο μέχρι τέλη Αυγούστου στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου εκδηλώσεις πολιτισμού.

         • MAP
         • LIKE
        • Γιορτή Κρητικού Κρασιού

         Γαστρονομία, Εκδήλωση
         LESS
         MORE
         wine_1920X800

         Γιορτή Κρητικού Κρασιού

         Μέσα στη δροσερή καρδιά του Ρεθύμνου και κάθε καλοκαίρι, διοργανώνεται από την Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου η Γιορτή Κρητικού Κρασιού. Με πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, από κρητικά και λαϊκά συγκροτήματα κάθε βράδυ, προσφέρεται στους χιλιάδες επισκέπτες της γιορτής μια εικόνα φολκλόρ ελληνικής διασκέδασης. Η κατανάλωση κρασιού φτάνει σε υψηλά επίπεδα πράγμα απολύτως φυσικό αφού το κρασί προσφέρεται δωρεάν.

         Ο επισκέπτης θα βρει κρασιά όλων των μεγάλων παραγωγών της Κρήτης και είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς σχεδόν όλες τις γεύσεις και αποχρώσεις των φημισμένων κρητικών κρασιών.

          • MAP
          • LIKE
         • Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες

          Εκδήλωση
          LESS
          MORE
          ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

          Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες

          Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και το ΤΕΙ Κρήτης (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας) διοργανώνει το  Φεστιβάλ με τίτλο: «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες». Κατα τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιείται έκθεση και γευσιγνωσίες των τοπικών προϊόντων της Σητείας και των συνεργαζόμενων περιοχών: του Οροπεδίου Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου. Επίσης επίδειξη Κρητικής Κουζίνας από τους γνωστούς σεφ  με δημιουργικές προτάσεις ένταξης των τοπικών προϊόντων στην σύγχρονη μαγειρική.

          Άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το Φεστιβάλείναι ενημερωτικές ημερίδες για την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, καλλιτεχνικά δρώμενα, παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, διαγωνισμός ζωγραφικής σε τοίχους (graffiti), επιδείξεις παραγωγής προϊόντων ευεξίας, διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά κ.α. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας της πόλης με ειδικές τιμές και μοναδικά κεράσματα στους επισκέπτες. Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή την μεγάλη γιορτή των Σητειακών προϊόντων με αρώματα, γεύσεις, μουσικούς και χορούς να πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία της πόλης.

          Εκπρόσωποι των ΜΜΕ και των ειδικών εντύπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό  παρευρίσκονται για να βοηθήσουν την Σητεία να κατακτήσει τη θέση που της ανήκει στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και τις διεθνείς αγορές τροφίμων και ποτών. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ – Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013».

           

           • MAP
           • LIKE
          • Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

           Εκδήλωση, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
           LESS
           MORE
           4213__dsc2783

           Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

           Σήμερα το Kαρναβάλι του Ρεθύμνου είναι το μεγαλύτερο στην Κρήτη και από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι εκτός της μεγάλης παρέλασης πολλές ακόμα εκδηλώσεις πλαισιώνουν την αποκριά στο Ρέθυμνο. Tο γλέντι της Τσικνοπέμπτης στον Πλάτανο και στην Μικρή Παναγία, με ζωντανή μουσική για όλα τα γούστα, μεζέδες και κρασί, είναι κάτι που το περιμένουν όλοι αφού είναι συνυφασμένο τα τελευταία χρόνια με το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι που έχει ζήσει η πόλη. Ο χορός των Ομάδων του Καρναβαλιού, την προηγούμενη Κυριακή της παρέλασης, δεν είναι απλώς μια εκδήλωση μεταμφιεσμένων. Είναι μια ολόκληρη τελετουργία στην οποία οι Ομάδες παρουσιάζουν θεατρικά σκέτς, τα οποία σκηνοθετούν τα μέλη τους και σχετίζονται με το θέμα που θα παρουσιάσουν στην Παρέλαση. Και φυσικά, ο χορός τα φαγητό και το γλέντι κρατούν μέχρι πρωίας. Μια πρώτη γεύση από Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι παίρνουν όλοι από τη νυχτερινή παρέλαση την Παρασκευή δυο μέρες πριν την αποκριά.

           Πάνω από 4.000 μασκαράδες που εργάζονται πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες παρουσιάζουν στην μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση τις στολές και τα άρματά τους…Και Καθαρά Δευτέρα σε γραφικά Ρεθεμνιώτικα χωριά. Η αναβίωση μοναδικών εθίμων σε γραφικά Ρεθεμνιώτικα χωριά προκαλεί και προσκαλεί όλους να ζήσουν μια αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα. Ο Μέρωνας στους πρόποδες του Ψηλορείτη και το Μελιδόνι υποδέχονται εκατοντάδες λάτρεις της παράδοσης που μέχρι σήμερα θέλει αποκριάτικα παιχνίδια, δρώμενα και σάτιρα να ξυπνούν μνήμες άλλων εποχών.

           Έθιμα όπως το κλέψιμο της νύφης, ο “Καντής”, το μουτζούρωμα σε συνδυασμό με το καλό κρασί και τους ήχους της λύρας αποτελούν την πιο επιτυχημένη συνταγή για μια μοναδική εμπειρία.

            • MAP
            • LIKE