Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης (The tour of Crete Challenge)

  • MAP
  • LIKE

Ο Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης , THE TOUR OF CRETE CHALLENGE,  θα διεξαχθεί στο νησί της Κρήτης   από τις 8 έως τις 13 Μαΐου του 2016, και έχει σκοπό να συγκεντρώσει  λάτρεις του αθλητικού περιηγητικού ποδηλατικού τουρισμού από όλο τον κόσμο ,για μια  εξαήμερη ποδηλατική περιπλάνηση που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, και  διατρέχει σχεδόν όλο το νησί.  Αυτή η διοργάνωση είναι η πρώτη στο είδος της που γίνεται στην Ελλάδα και συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει  το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του 2016 στο χώρο του ποδηλατικού τουρισμού, με απώτερο στόχο  είναι να καθιερωθεί σαν θεσμός και να αποτελεί κορυφαία διοργάνωση και για τα επόμενα χρόνια.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του θα πραγματοποιηθούν  στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης και οι ποδηλάτες θα διανύσουν συνολικά περίπου 600χλμ σε έξι ημέρες από τις 8 έως και τις 13 Μαΐου . Οι διαδρομές ανά ημέρα είναι Ηράκλειο-Ελούντα, Ελούντα-Ιεράπετρα, Ιεράπετρα-Αγία Γαλήνη, Αγία Γαλήνη-Πλακιάς,  Πλακιάς-Ρέθυμνο, Ρέθυμνο-Ηράκλειο. Διατρέχει σχεδόν όλη την Κρήτη, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες  και τους συνοδούς τους να δουν και να γνωρίσουν τόσο την ομορφιά του κρητικού τοπίου με τις άπειρες εναλλαγές θάλασσας και βουνού , αλλά και να ποδηλατήσουν με ασφάλεια  σε ποδηλατικές διαδρομές που θα προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις με την ποικιλομορφία τους και να γνωρίσουν καλύτερα όλους τους  “κρυμμένους θησαυρούς “ της Κρήτης, την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την παράδοση, την γαστρονομία και πάνω από όλα την Κρητική φιλοξενία.

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι να απολαύσουν όλοι οι συμμετέχοντες  και οι συνοδοί τους, στο μέτρο που το επιθυμούν, τις ποδηλατικές διαδρομές της Κρήτης γνωρίζοντας καλύτερα τον τόπο και κάνοντας ταυτόχρονα και τις διακοπές τους  Και βέβαια ο απώτερος σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το νησί ,  και κατ’ επέκταση την  Ελλάδα σε ποδηλατικό προορισμό ,

Η διοργάνωση του”THE TOUR OF CRETE CHALLENGE” τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.