lasithichaniaherakliorethymno

M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences & Events)

ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ, Η ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Επίσης πολλοί είναι αυτοί που έρχονται στην Κρήτη για να εργαστούν το καλοκαίρι, κυρίως σε τουριστικές επιχειρήσεις, συνδυάζοντας τη δουλειά με μια ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία στο νησί. Στην Κρήτη κάθε χρόνο φιλοξενούνται εκατοντάδες συνέδρια και σεμινάρια υψηλών προδιαγραφών με συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Τα συνέδρια  πραγματοποιούνται  συνήθως σε πολυτελή ξενοδοχεία ή μεγάλα συνεδριακά κέντρα του νησιού, στα οποία παρέχονται όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες και εξοπλισμός για την ομαλή  και επιτυχημένη διεξαγωγή τους.

Οι συμμετέχοντες, παράλληλα με τις εργασίες τους, μπορούν να απολαύσουν τις δυνατότητες ψυχαγωγίας και ξεκούρασης που προσφέρει η Κρήτη. Μπορούν να χαλαρώσουν με τις υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας και διαμονής που παρέχονται. Πισίνες, γυμναστήρια, κέντρα θαλασσοθεραπείας, spa, εστιατόρια και μπαρ είναι μερικές από αυτές. Οι περισσότεροι χώροι είναι άριστα διαμορφωμένοι και εξοπλισμένοι με σύγχρονα μηχανήματα για την επιτυχή οπτικοακουστική και διαδικτυακή κάλυψη. Επίσης η στελέχωση με άριστα εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό, όπως διερμηνείς, τεχνικοί, προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης, αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ομαλή πορεία των εργασιών του συνεδρίου.

<< Λήψη του οδηγού με τα M.I.C.E >>

ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Το κλίμα της Κρήτης θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα, πιο υγιή και ηπιότερα της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να  χαρακτηρίζεται ως  ιδανικό μέρος για να συνδυάσει κανείς την εργασία του ή κάποιο συνέδριο με μια ευχάριστη διαμονή.

Η Κρήτη διασχίζεται από δύο κλιματικές ζώνες, της Μεσογείου, στο βορρά, και της Βόρειας Αφρικής, στα νότια. Η θερμοκρασία της θάλασσας δεν πέφτει κάτω από τους 15 βαθμούς το χειμώνα, ειδικά στο νότο. Αυτό την κάνει ιδανικό προορισμό για όλο το χρόνο, γεγονός που προσελκύει αρκετούς επισκέπτες και εργαζόμενους από τις ψυχρότερες χώρες της Ευρώπης.

Ο χειμώνας είναι ήπιος, η άνοιξη και το φθινόπωρο γλυκά και ευχάριστα, το καλοκαίρι είναι ζεστό και λαμπερό με δροσερά διαλείμματα από τα μελτέμια του Αυγούστου.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

Η Κρήτη βρίσκεται σε ιδανική γεωγραφική θέση στο νοτιοανατολικό άκρο  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο σταυροδρόμι 3 ηπείρων (Ευρώπη, Αφρική, Ασία) με μικρή και ίση απόσταση από την κάθε μία από αυτές.

Η θέση αυτή την κάνει εξαιρετικά κατάλληλη για διοργάνωση και φιλοξενία συνεδρίων και εκθέσεων διεθνούς εμβέλειας, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να την προσεγγίσουν εύκολα από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Ακόμη, η Κρήτη στο κέντρο της Μεσογείου μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά σημαντικό εμπορικό κόμβο για την παγκόσμια ναυτιλία και το εμπόριο αγαθών, το οποίο συνδυάζεται με την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η πρόσβαση στην Κρήτη είναι πολύ εύκολη. Το νησί δέχεται εκατομμύρια επιβάτες από όλο τον κόσμο, καθώς τα τρία διεθνή αεροδρόμια της στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στη Σητεία συνδέονται αεροπορικώς με εκατοντάδες άλλα διεθνή αεροδρόμια. Οι μεγαλύτερες low cost εταιρείες της Ευρώπης έχουν στα τακτικά τους δρομολόγιά τα αεροδρόμια του νησιού, ενώ πολλές είναι οι εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις charter εκ μέρους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών ομίλων στον κόσμο.

Εκτός από τα αεροδρόμια, οι άλλες κύριες πύλες εισόδου είναι τα λιμάνια. Δεκάδες πολυτελή επιβατηγά πλοία καθημερινά συνδέουν τα λιμάνια του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων με το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, τον Πειραιά. Δρομολόγια συνδέουν επίσης τις Κυκλάδες και το Ηράκλειο, ενώ εκτελούνται δρομολόγια από και προς τη Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κάσο, τα Κύθηρα και τη Μήλο από τα λιμάνια της Σητείας, του Αγίου Νικολάου και της Κισάμου. Παράλληλα, δεκάδες κρουαζιερόπλοια έχουν τα λιμάνια των Χανίων, του Αγίου Νικολάου και του Ηρακλείου ως σταθμούς.

Για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, η Κρήτη διαθέτει ένα πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο προορισμών για τα σύγχρονα υπεραστικά λεωφορεία σε πολύ καλές τιμές. Εξίσου καλές αστικές συγκοινωνίες προσφέρονται στις μεγάλες πόλεις του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων. Πάντα υπάρχει βέβαια η δυνατότητα ενοικίασης οχήματος και η μεταφορά σε όλες τις περιοχές του νησιού μέσα από το οδικό δίκτυο που συνδέει όλες τις πόλεις, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για εξερεύνηση των ομορφιών του νησιού.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το γενικό αίσθημα ασφαλείας που υπάρχει στην Κρήτη αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την επιλογή της ως συνεδριακό ή εργασιακό προορισμό. Τα πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και παραβατικής συμπεριφοράς συνεισφέρουν στην επίτευξη των εργασιακών στόχων, ενώ στην επιτυχία συμβάλει και η φιλοξενία των Κρητικών και η έμφυτή τους διάθεση για βοήθεια και διευκόλυνση των ξένων επισκεπτών του νησιού.

Το αίσθημα ασφαλείας ενισχύεται κι από το γεγονός ότι στην Κρήτη υπάρχουν πολύ οργανωμένες και εξαιρετικά καταρτισμένες μονάδες υγείας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 24ωρη βάση. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο λειτουργούν νοσοκομεία και κλινικές που καλύπτουν τις ανάγκες όλης της νότιας νησιωτικής Ελλάδας. Αντίστοιχα σε κάθε κωμόπολη του νησιού υπάρχουν κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ

Όσοι ταξιδεύουν για εργασία, για κάποιο συνέδριο ή σεμινάριο στην Κρήτη μπορούν να απολαύσουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας και διαμονής σε άριστα οργανωμένους ξενοδοχειακούς χώρους.

Πολλά από τα ξενοδοχεία του νησιού είναι πολυβραβευμένα και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως.  Περισσότερο από το 40% των ξενοδοχείων της Ελλάδας που ανήκουν στην κατηγορία Green Hotel βρίσκονται στην Κρήτη..

Στο νησί υπάρχει περίπου το 30% των κλινών ξενοδοχείων 5 αστέρων, γεγονός που επιβεβαιώνει τη νευραλγική θέση που κατέχει το νησί στην ανάπτυξη πολύ υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων τουρισμού, όπως ο συνεδριακός.

ΠΡΟΗΓ.ΕΠΟΜ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Η Κρήτη φιλοξενεί αρκετούς Ερευνητικούς και Πανεπιστημιακούς Οργανισμούς, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει στην Ελληνική Επικράτεια και ανήκουν στους κορυφαίους στην Ευρώπη. Εκατοντάδες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από όλον τον κόσμο έρχονται στην Κρήτη για να σπουδάσουν ή να εργαστούν, απολαμβάνοντας παράλληλα την μοναδική ζωή στο νησί.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί ένα από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και στεγάζεται στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο. Αντίστοιχα, το Πολυτεχνείο Κρήτης στεγάζεται στα Χανιά, ενώ το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης εδρεύει στο Ηράκλειο και έχει παραρτήματα στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία. Επίσης παραρτήματα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  λειτουργούν στις Αρχάνες.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το καλύτερο ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα, εδρεύει στο Ηράκλειο, όπου συστεγάζεται με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο της Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Δικτύων και της Πληροφορίας (ENISA).

Στις Γούρνες Ηρακλείου λειτουργεί το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο συντηρεί το σπουδαίο Ενυδρείο Κρήτης και παράγει σημαντικό ερευνητικό κέντρο για τη θαλάσσια Βιολογία της Μεσογείου. Στα Χανιά επίσης φιλοξενείται το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και η Ορθόδοξη Ακαδημία.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

H Κρήτη διαθέτει ιδανικούς χώρους με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και ένα πλούσιο ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο για να πλαισιώσει και να κάνει ξεχωριστό κάθε συνέδριο ή εκπαιδευτική δράση στο νησί.

Τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα της Κρήτης πολύ συχνά διοργανώνουν εκπαιδευτικές ημερίδες, σεμινάρια, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και θερινά σχολεία με συμμετέχοντες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Εξέχουσα θέση στις δράσεις που διοργανώνονται είναι οι διαλέξεις Ωνάση, στις οποίες διδάσκουν εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας επιστημονικής σκηνής, πολύ συχνά και νομπελίστες.

Επιστήμονες αναγνωρισμένοι στον χώρο τους, που παράγουν γνώση και βρίσκονται στην αιχμή των εξελίξεων, πλαισιώνουν όλα αυτά τα προγράμματα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Η Κρήτη που βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων έχει τις υποδομές και την εμπειρία για να φιλοξενήσει επαγγελματικές εκθέσεις στα μεγάλα εκθεσιακά κέντρα του νησιού.

Από τις θερινές υπαίθριες εκθέσεις τοπικών προϊόντων που διοργανώνουν οι διάφορες πόλεις και τα χωριά του νησιού ως και τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις σε σημαντικά Εκθεσιακά κέντρα, όπως το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, οι διοργανωτές μπορούν να έχουν μια επιτυχή διοργάνωση και προβολή των εμπορικών πελατών τους.

Μεγάλη συνεισφορά στις περισσότερες από αυτές τις δράσεις έχουν οι φορείς του νησιού, όπως οι δήμοι και η Περιφέρεια Κρήτης, οι οποίοι τις χρηματοδοτούν και τις προβάλουν με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι πολύ καλά οργανωμένες υποδομές της Κρήτης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την διοργάνωση ειδικών συναντήσεων, όπως συνεντεύξεις και επιχειρηματικές συζητήσεις.

Οι τοπικοί φορείς και οι επιχειρήσεις μπορούν να αναλάβουν τη διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων, με την παραχώρηση χώρων, εξοπλισμού και επιστημονικά καταρτισμένου προσωπικό, με στόχο το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι επισκέπτες της Κρήτης μπορούν επίσης να συζητήσουν και να κλείσουν νέες συμφωνίες., φροντίζοντας τους υψηλούς προσκεκλημένους τους από την Ελλάδα ή το εξωτερικό με ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας από βραβευμένους στη μεσογειακή διατροφή τοπικούς και διεθνείς Σεφ.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Πολλοί είναι όσοι έρχονται κάθε χρόνο στην Κρήτη για να εργαστούν σε μια από τις επιχειρήσεις και τα ερευνητικά κέντρα του νησιού, εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές συνθήκες και την εργασιακή νομοθεσία της Ελλάδας. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε έναν όμορφο τόπο, απολαμβάνοντας παράλληλα τον ήλιο, τη θάλασσα και τα μαγικά τοπία του νησιού.

Ακόμη, εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών, επιχειρηματικές ομάδες, ακόμη και πολιτικοί ηγέτες έρχονται συχνά στην Κρήτη για την αναζήτηση πρόσφορου εδάφους για νέες συμφωνίες σχετικά με νέες υπηρεσίες και προϊόντα.

Οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι, οι φορείς του νησιού και τα κατά τόπους επιμελητήρια διευκολύνουν τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών μέσω της ξενάγησης των επισκεπτών στο νησί, τη διοργάνωση συναντήσεων με τους τοπικούς επιχειρηματίες και γενικά με την προσπάθεια δημιουργίας εύφορου κλίματος.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στο νησί δραστηριοποιούνται πολλές οργανώσεις, κυρίως φιλανθρωπικές και οικολογικές, οι οποίες φιλοξενούν πολλούς νέους από όλον τον κόσμο. Οι άνθρωποι αυτοί συνδυάζουν την προσφορά στις οργανώσεις με τη δωρεάν διαμονή τους σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, κάνοντας παράλληλα νέους φίλους και ανακαλύπτοντας έναν πολύ όμορφο τόπο όπως η Κρήτη.

Πολύ γνωστές διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η WWF, δραστηριοποιούνται μόνιμα στην Κρήτη με δράσεις που συνήθως αφορούν την προστασία των υγροτόπων, της ορνιθοπανίδας, των δασών και άλλα. Το καλοκαίρι, δεκάδες νέοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οργανώσεις, όπως ο Αρχέλων, για τη διάσωση των χελωνών καρέτα στις παραλίες του Ρεθύμνου, των Χανίων και της Μεσαράς. Μετά από σύντομα προγράμματα εκπαίδευσης, μπορούν να ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις τους, να προστατεύουν τις φωλιές επώασης, να φροντίζουν τραυματισμένα ζώα και να βοηθούν τα μικρά χελωνάκια να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα.

Αντίστοιχα, στο νησί δραστηριοποιούνται δεκάδες τοπικές οργανώσεις και επιτροπές, οι οποίες στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά. Εκτός από τους πολλούς περιβαλλοντικούς συλλόγους που μάχονται κατά της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος και κατά της ανάπτυξης βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υπάρχουν και εθελοντικές ομάδες που ασχολούνται με εξειδικευμένες  δράσεις, όπως η προστασία και διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, η ενημέρωση για τον καρκίνο, δράσεις αιμοδοσίας, η εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας και πολλές άλλες.