lasithichaniaherakliorethymno

Δραστηριότητες στη Φύση

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ.

 Πολλές από αυτές έχουν φυσιολατρικό προσανατολισμό. Η ιππασία είναι μια από τις πιο διαδεδομένες δραστηριότητες, καθώς το νησί έχει μεγάλη παράδοση στη χρήση αλόγων στην καθημερινή ζωή. Ακόμη και σήμερα πολλοί κρητικοί εκτρέφουν στα σπίτια τους τα περήφανα κρητικά Γεωργαλίδικα άλογα, μια ράτσα απόλυτα προσαρμοσμένη στα τραχιά εδάφη της Κρήτης και συμμετέχουν σε αγώνες και επιδείξεις. Στο νησί λειτουργούν πολλοί ιππικοί όμιλοι και σωματεία, ενώ πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν μαθήματα ή εκδρομές με άλογα.

Οι υδροβιότοποι της Κρήτης, αποτελούν «νησίδες» για μεγάλο αριθμό υγροτοπικών ειδών φυτών και ζώων και θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του νησιού. Το φθινόπωρο και κυρίως την άνοιξη οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν τα αποδημητικά πουλιά στα πολυάριθμα παρατηρητήρια που έχουν τοποθετηθεί στις περιοχές των υγροτόπων. Στα ορεινά του νησιού που παρουσιάζεται συγκέντρωση αρπακτικών πτηνών, έχουν δημιουργηθεί πύργοι παρακολούθησης.

Αγροτουριστικές μονάδες και εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία προσφέρουν σεμινάρια συλλογής βοτάνων, σαλιγκαριών, μανιταριών και τρούφας στην ύπαιθρο. Παράλληλα οργανώνονται εκδρομές που σκοπό έχουν να φέρουν τους επισκέπτες κοντά στις παραδοσιακές αγροτικές ασχολίες, όπως η καλλιέργεια της ελιάς, του αμπελιού, η παραγωγή μελιού και άλλες.

<< Λήψη του οδηγού για τις δραστηριότητες στη Φύση  >>

ΠΡΟΗΓ.ΕΠΟΜ.

Ιππασία

Το “Κέντρο Ιππασίας Πήγασος” είναι ένας χώρος Αθλητισμού, Αναψυχής και Πολιτισμού των Αλόγων.  Βρίσκεται  στην  Όαση Βαρυπέτρου, σε ιδιωτική έκταση, μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Στη γη μας κυριαρχεί η ομορφιά της φύσης και η μεγαλοπρέπεια των αλόγων. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται  αίθουσα αναμονής – καφε και ειδικός χώρος εκγύμνασης και πραγματοποίησης μαθημάτων. Στο Κέντρο Ιππασίας πραγματοποιούνται οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • Ελεύθερη Ιππασία που προσφέρεται για όλες τις ηλικίες, χαρίζοντας σας στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και ελευθερίας.
  • Μαθήματα Θεραπευτικής Ιππασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό
  • Μαθήματα Παιγνιώδους Ιππασίας  από ειδικευμένο προσωπικό για τους μικρούς μας φίλους.
  • Ειδικά προγράμματα διαδραστικών παιχνιδιών για σχολικές – ομαδικές εκδρομές.
  • Επίσης ο χώρος μας διατίθεται για εκδηλώσεις –party και άλλα event από 20 ως 100 άτομων.

Σκοπός όλων των μαθημάτων  είναι η εξοικείωση των παιδιών με τη φύση και τη φροντίδα του αλόγου, η ανάπτυξη κινητικών και γνωστικών δεξιοτήτων καθώς και  θετικής συμπεριφοράς  με τη βοήθεια του ειδικευμένου προσωπικού  και των Δασκάλων Αλόγων. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945600899, 6983405209,   Website: Horse Riding Club

Ιππικός Όμιλος Ιεράπετρας 

Στην Ιεράπετρα τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης καλπάστε δίπλα στο Λιβυκό Πέλαγος, ξεναγηθείτε μέσα στην πόλη ή στα γραφικά χωριουδάκια της. Ο Ιππικός Όμιλος Ιεράπετρας, “EGVUS” με τα αξιαγάπητα άλογα και πόνυ όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ιππεύσουν για αναψυχή ή να μάθουν ιππασία με πιστοποιημένο καθηγητή σε ατομικά μαθήματα. Ο Μπέμπης, ο Ζίμας, ο Βουκεφάλας, ο Φοίβος και η Μούρη, γεμάτα αγάπη και υπερηφάνεια είναι στη διάθεση του καθενός που θέλει να ασχοληθεί με αυτό το υπέροχο άθλημα. Ο κος. Γιάννης Πανταζής, ιππέας με 30 χρόνια εμπειρία θα σας καθοδηγήσει σωστά και με ασφάλεια.